« Film
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Ljetni pljusak festivala

U dvorcu Veliki Tabor prikazat će se i njemački ‘Shake Off’
U dvorcu Veliki Tabor prikazat će se i njemački ‘Shake Off’
Više o

filmski festival

,

Animafest

,

Libertas Film Festival

,

Vukovar film festival

,

Tabor Film Festival

,

Hamburg Lesbian&Gay Film Festival

,

film festival

Tek je završio Libertas film festival u Dubrovniku, Animafest je još živo u sjećanju, a s nama su već novi filmski festivali.

U srijedu je započeo drugi vukovarski filmski festival koji se orijentirao na podunavske zemlje, a ujedno obnavlja kulturnu ponudu u Vukovaru.

‘Prazne flaše’ češkog redatelja Jana Sveraka otvorile su glavnu konkurenciju igranog filma, a uz program ‘svijet’ s pobjednicima svjetskih festivala, ovogodišnje izdanje prošireno je i natjecateljskim programom  dokumentaraca, retrospektivom rumunjskog filma te matinejama za djecu. Od naslova se ističu pobjednik Berlinala ‘Elitna Postrojba’, srpski ‘Hadersfild’, rumunjski ‘Ostala je tišina’, te izraelski ‘Orkestar u gostima’.

Danas, 11. srpnja otvara se i Tabor film festival gdje će se u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću do 19. srpnja prikazati 250 kratkometražnih filmova.

Osim dva bloka međunarodne konkurencije, moći će se pogledati retrospektivu Hamburg Lesbian&Gay Film Festivala, najstarijeg takvog festivala u Europi, kao i najbolje kratke filmove u 2007. po mišljenju Europske filmske akademije. Na programu je i retrospektiva legendarnog animatora Normana McLarena, a u suradnji s berlinskim festivalom Interfilm prikazat će se program kratkih filmova o Berlinu.

Zanimljiv je program filmova članica žirija, Mie Engberg, koja se najčešće bavila ljudima s društvene margine - punkerima, djecom s ulice, gay HIV-pozitivnim skinheadima, kao i lezbijskim pornofilmom. (SP) 

10.07.2008. 16:34:18
Novi komentar
nužno
nužno