« Film
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SJAJNO!

Ljetne edukativne radionice filma za djecu i mlade FROOOM

Uživajte u koncertima filmske glazbe i vizualizaciji audio podražaja u sklopu ljetnih radionice o filmu FROOOM!

Sjajne radionice filma
Sjajne radionice filma (Bacači sjenki)
Više o

filmska radionica

,

FROOOM 2013

,

Bacači sjenki

Uz ljetne radionice filma za djecu i mlade FROOOM! koje se održavaju kroz četiri tjedna od 1.-27. srpnja Bacači sjenki najavljuju i popratni program za odrasle i to koncerte filmske glazbe, te projekt ekspanzije radija u druge medije. Ujedno je produžen i natječaj za prijave video radova čime možete osvojiti po jedno besplatno mjesto za radionicu svaki tjedan.

S ciljem promjene koncepta edukacije mladih i osiguravanja kvalitetnog programa u Zagrebu tijekom ljeta, multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1.-27. srpnja 2013, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati. Prijaviti se za pojedini tjedan možete kroz cijeli srpanj.

Uz radionice Bacači sjenki organiziraju i FROOOM glazbeno ljeto. Projekt se sastoji od tematskih koncerta s izvedbom filmske glazbe priznatih hrvatskih i stranih skladatelja. Cijena koncerta je 40 kuna.

U subotu, 6. srpnja, u 21 sat na rasporedu je komparativni koncert filmske i kazališne glazbe AC. Jobima, L. Bonfe skladane za film/predstavu "Crni Orfej" u izvođenju poznatog slovenskog jazz ansambla Bossa de Novo. Komorna je to jazz skupina i jedini slovenski sastav koji se bavi brazilskim glazbenim izričajima, a u fokusu je bossa nova. Bossa de Novo prvi put predstavljaju tu zagonetnu, asimetričnu glazbu, pjevanu na raznim jezicima, te većini nepoznatom portugalskom, uz virtuoznu harmoniku i nepredvidljive udaraljke, a sve izvode isključivo akustično. Pored obrada skladbi briljantnih brazilskih skladatelja skupina priređuje i druge glazbene vrste, poput jazz standarda i slovenskih pjesama. Članovi sastava su neki od vrhunskih slovenskih instrumentalista i skladatelja (Drago Ivanuša, Mitja Vrhovnik Smrekar) i nekoliko "prosvijetljenih bossanovističkih apsolutista".

Iz popratnog programa radionica FROOOM! Bacači sjenki izdvajaju i projekt Radio-oko koji za cilj ima korištenje arhiva radija i njegove suvremene/simultane produkcija kao resursa za nove kreativne prostore. Radio-oko daje novi sadržaj, novo vrijeme, novi prostor i prisutnost svijetu radija. Zaljubljenost u ovaj medij dovodi nas do ekspanzije radijskog vremena u prostor zajedničkog javnog slušanja, sofisticiranih vizualizacija zvuka te različitih reagiranje na sadržajne narativne okidače radijskih emisija na najslobodniji mogući način. Mladi i etablirani hrvatski likovni umjetnici pozvani su da reagiraju na te zvučne, glazbene i narativne poticaje svojim kreacijama. Tako će u subotu, 20. srpnja, Marko Tadić prikazati kolaž programa različitih radio postaja. U subotu 27. srpnja u 20 sati Miha Giba će predstaviti izbor iz arhive igranog programa Radija 101.

Program radionica FROOOM! zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja. 

Četiri jednotjedne radionice održavaju se od 1.-27. srpnja 2013, u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati. Polaznicima je osiguran zdrav topli obrok i napitci, kao i sredstva za rad i cjelodnevni boravak (od 8 do 16 sati) tijekom kojeg će naučiti gledati i voljeti film. 

Cijena prijave za jedan tjedan radionice je 750 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici www.frooom.eu gdje je objavljen i raspored programa radionice po tjednima.

FROOOM! raspisuje i natječaj za najbolji kratki video. Na facebook stranicu Frooom2013 postavite kratki video (u trajanju do 3min) kojim objašnjavate zašto volite film i sudjelujte na radionici besplatno, a za svaku od 4 radionice daje se po jedna nagrada. 

Do 29.06. je otvoren natječaj za besplatno mjesto na prvoj radionici,

do 05.07. je otvoren natječaj za besplatno mjesto na drugoj radionici,

do 12.07. je otvoren natječaj za besplatno mjesto na trećoj radionici,

do 19.07. je otvoren natječaj za besplatno mjesto na četvrtoj radionici. 

Pratite FROOOM! na Facebooku!

Pogledajte trailer radionice FROOOM!

02.07.2013. 08:32:00
Novi komentar
nužno
nužno