« Film
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SEZONA

Ljetna pozornica Tuškanac u rujnu

Za kraj sezone na Ljetnoj pozornici Tuškanac pogledajte po simboličnoj cijeni od 10 kuna Božji oklop koji je dijelom sniman u Zagrebu, i to na lokacijama na Gornjem gradu, Dolcu i Trnju

Ljetna pozornica Tuškanac
Ljetna pozornica Tuškanac (Arhiva)
Više o

rujan

,

Ljetna pozornica Tuškanac

Pad ljetnih vrućina i povratak «ekipe u grad» dobri su razlozi da početak rujna provedete na Ljetnoj pozornoci Tuškanac i pogledate preostale filmove iz programa Kinoteka u šumi i Film u šumi kojima ovo zagrebačko kino na otvorenom zaključuje ovogodišnju sezonu.

U ponedjeljak, 5. rujna u programu Film u šumi gledat će se Sve u isto vrijeme redatelja Daniela Kwana i Daniela Schneirta koji nas odvodi na različite dimenzije multiversa i suočava s neproživljenim životima. Film je spoj komedije apsurda, fantastike, filozofije i akcije, koja će vas nasmijati, zabaviti i potaknuti na razmišljanje i već je proglašen jednim od najoriginalnijih naslova godine. Glavnu ulogu odigrala je zvijezda hongkoških akcijskih filmova - legendarna Michelle Yeoh.

Program Kinoteka u šumi zatvaraju dva kultna naslova - u utorak, 6. rujna prikazuje se remek-djelo Francisa Forda Coppole Kum (1972.). I nakon 50 godina od nastanka Kum ne silazi s liste najboljih filmskih naslova svih vremena, a zahvaljujući vrhunskim glumačkim nastupima, pamtljivim dijalozima i brojnim antologijskim scenama postao je dijelom popularne kulture.

Kinoteku u šumi i ovogodišnju sezonu na Ljetnoj pozornici Tuškanac zaključit će se u srijedu, 7. rujna Božjim oklopom, velikim hitom Jackieja Chana koji je kroz priču o potrazi za mitskim predmetom iz naslova nastojao nadmašiti Indianu Jonesa i Otimače izgubljenog kovčega. Rezultat je jedan od najuspješnijih hongkoških filmova svih vremena, koji u najboljoj Chanovoj maniri kombinira akciju, fizički humor i borilačku koreografiju - realizirana bez računalnih efekata na koje smo danas navikli. Spomenimo i to da je Božji oklop dijelom sniman u Zagrebu, i to na lokacijama na Gornjem gradu, Dolcu i Trnu, a manje uloge odigrali su i hrvatski glumci. Ljetna pozornica Tuškanac za kraj sezone daruje građanima ovaj naslov po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Kako biste osigurali svoje mjesto na projekciji, preporučamo da karte kupite online ili barem pola sata ranije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac. Za filmove koji se prikazuju u sklopu programa Kinoteka u šumi vrijedi Filmski pokaz. Više informacija o programu potražite na www.ljepotu.hr.

05.09.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno