« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PARTY NON-STOP

Ljetna groznica: Gradovi koji žive 24 sata na dan

New York, St. Tropez, Stockholm, Berlin i Buenos Aires među najboljim su gradovima za ljetne noćne provode i jutarnja triježnjenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

New York

,

klubovi

,

izlasci

,

Buenos Aires

,

Stockholm

,

Berlin

,

Ljiljana Zagorac

Bliži se ljeto i sad je pravi trenutak da ga isplanirate. Mi vam zdušno preporučamo odlazak na Jadran obzirom da ne postoji ljepša obala na kugli zemaljskoj, ali istina je nažalost takva da osim možda na Zrću baš i nemamo lokacija na kojima se može uživati 24 sata na dan. Ako pak ove godine želite ljetovati izvan Hrvatske, i umjesto pasivnog odmora uživati punim plućima bez obzira na dio dana ili noći, evo koja biste mjesta možda mogli posjetiti.

St. Tropez, Francuska

Srčite koktele dok su vam prsti umočeni u vodu u super glamuroznom Nikki Beachu (www.nikkibeach.com) i gledajte zalazak sunca prije nego li se uputite do Les Caves du Roya, crème de la crème lokaciju noćnog života; šanse su ogromne da tamo sretnete i svjetski poznate face. Nakon opijanja skrijte se iza suncobrana u 'le Café Sénéquieru' u  i popijte koju kavu s mlijekom. Adresa: Quai Jean Jaurès (www.senequier.com).

New York, SAD

Početak zabave treba biti u Little Branchu (Leroy Street) jer barmeni tamo rade ubitačne koktele. Gutljaj jednog 'Corpse Reviver No.2' (limun, absinthe, gin, Cointreau i Liliet Blanc) sigurno će vas staviti u pravo raspoloženje. Upornost je ključ ako želite upasti u najbolje njujorške klubove. Preporuka je da svratite u Cafeteriu na adresi 7th Avenue koja je otvorena cijelu noć  - radi se o pravom lounge baru u kojem možete uživati i partyjati bez prestanka. Nakon opijanja skupite neispavane prijatelje i zaletite se do pekare Bouchon.

Berlin, Njemačka

Popijte pivo, dva, tri, četiri... u White Trashu (www.whitetrashfastfood.com) koji podsjeća na mješavinu zadimljenog cabareta i 'ordinacije' tattoo majstora. Neka ludilo počne u Berghainu (www.berghain.de). Dekadentni, nesputani i neograničeni raj slobodnih seksualnih praksi, to je pravi kutak za sve ljubitelje tjelesnog hedonizma. Detoksikacija može započeti pri Badeschiffu (www.arena-berlin.de/badeschiff). Djelomično bazen za plivanje i djelomično sauna, to je pravo mjesto na kojem se okupljaju najhrabriji i najljepši Berlinci.

Stockholm, Švedska

Ne očekujte da je 24-stani život pun ludila, više se igra na kartu nedostižnosti i smirenosti. Ali stvari se zakuhavaju u P.A./Co.-u, lokaciji koju vole medijske face i koju najčešće posjećuju prije odlaska u Café Opera (www.cafeopera.se). Prostor za ispijanje čaja tijekom dana, u noći se 'Operabaren' pretvara u najživlju štokholmsku lokaciju i sve je u disco điru. Rezultate cjelonoćnog alkoholiziranja možete neutralizirati u Depå's (Smålandsgatan 10) Snickers baru. To je mjesto na kojem ćete najlakše izliječiti grižnju savjesti zbog večeri prije. Ili jednostavno odite u saunu Hasseluden Yasuragi (www.yasuragi.se) i iscijedite iz sebe toksine od prošle noći.

Buenos Aires, Argentina

Veličanstveni belle époque Café Tortoni (www.cafetortoni.com.ar) savršeno odražava argentinsku mješavinu kultura - od tanga do fancy večera. Niceto Club (www.nicetoclub.com) se smatra najpopularnijim i najboljim mjestom za izlazak ako volite živu glazbu i plesne ritmove.

Triježnjenje obavite na adresi Gorriti 5870 jer je tamo Olsen. Interijer sređen u stilu 1960-ih prepun je filmaša i producenata,naročito nedjeljom. Osim toga, sigurno će vam zvučati privlačno i to da na tom mjestu poslužuje 60 različitih vrsta votke i hrana skandinavskih aroma.

Piše: Romina McGuinness/MWN, Metro-portal
06.06.2010. 15:23:00
Novi komentar
nužno
nužno