Ljekovitost i recepti od bundeve
U Europu ju je donio Kolumbo i služila je isključivo kao hrana za stoku, a danas se nalazi u mnogim vrstama jela jer je nutritivno bogata namirnica, koja je ukusna i lako probavljiva
Za Indijance bundeva je bila važan izvor hrane jer im je pomagala da izdrže hladnu i dugu zimu, zbog čega su je predstavljali doseljenicima kojima je pak predstavlja nezaobilazan detalj blagdanskog stola za Dan zahvalnosti.
U Europu ju je donio Kolumbo i služila je isključivo kao hrana za stoku, a danas se nalazi u mnogim vrstama jela jer je nutritivno bogata namirnica, koja je ukusna i lako probavljiva.
Bundeva je bogata beta karotenom koji je snažan antioksidans za zaštitu organizma od utjecaja slobodnih radikala, sprječava razvoj malignih tumora i jača imunitet. Bogata je još i vitaminima B1, B2, B3, B6, C, E, K, mineralnim sastojcima željezom, kalijem ,kalcijem i fosforom te folnom kiselinom.
Ova namirnica idealna je za osobe koje pate od bolesti crijeva i želuca, a pomaže i kod upale debelog crijeva i zatvora. Smatra se diuretikom zbog čega se preporučuje osoba,a koje pate od gihta i artritisa.
Idealna namirnica za mršavljenje
Bundeva štiti zdravlje očiju, a odlična je jer je siromašna kalorijama i zasitna zbog čega se smatra idealnom namirnicom za mršavljenje.
Više savjeta pročitajte na portalu zenskisvijet.com
Novi komentar