« Film
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
WOW!

Lincolnu čak 12 nominacija za Oscara

Nominacije su dobili i velikani tipa Spielberga za režiju i Robert De Niro za sporednu mušku ulogu

Daniel Day-Lewis kao  Lincoln
Daniel Day-Lewis kao Lincoln (Arhiva)
Više o

Daniel Day-Lewis

,

nominacije za Oscara

,

Steven Spielberg

,

Ang Lee

,

najbolji filmovi

,

Robert De Niro

,

Oscar 2013

,

2013

,

Lincoln film

Lincoln je osvojio najviše nominacija ove godine, čak 12, no za vratom mu puše gotovo jednako uspješan Pijev život (Life of Pi) koji je prikupio 11 nominacija, a među jače zastupljenim filmovima su još Les Miserables, Zero Dark Thirty i Django Unchained.

Nominaciju za najboljeg glumca osvojiloi su: Bradley Cooper za ulogu u 'Silver Lining Playbook', Joaquin Phoenix za 'The Master', Daniel Day-Lewis za 'Lincolna', Denzel Washington za 'Flight', i Hugh Jackman za 'Les Miserables'.

Za najbolju glumicu nominirane su: Jessica Chastain za 'Zero Dark Thirty', Quvenzhané Wallis 'Beasts of the Southern Wild', Jennifer Lawrence 'Silver Linings Playbook', Naomi Watts 'The Impossible', i Emmanuelle Riva za 'Amour'.

Najbolju sporednu žensku ulogu imele su nominirane: Amy Adams za 'The Master', Sally Field za 'Lincoln', Anne Hathaway za 'Les Misérables', Helen Hunt za 'The Sessions' i Jacki Weaver 'Silver Linings Playbook'

Za najbolju mušku sporednu ulogu nominirani su: Alan Arkin za 'Argo', 'Robert De Niro za 'Silver Linings Playbook', Philip Seymour Hoffman za 'The Master', Tommy Lee Jones za 'Lincoln' i Christoph Waltz za 'Django Unchained'.

Nominaciju za najbolju režiju osvojili su Michael Haneke, Benh Zeitin, Ang Lee. Steven Spielberg i David O. Russell.

Pogledajte popis najbolje ocijenjenih filmova prošle godine

10.01.2013. 17:45:00
Novi komentar
nužno
nužno