« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
NAJAVE

Lika Kolorado - "Kontura" stiže početkom 2020.

Ovih prosinačkih dana bend vrijedno radi u studiju na završnom poliranju pjesama s vrhunskim producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem

Prokletstvo drugog albuma nije zezancija
Prokletstvo drugog albuma nije zezancija (Arhiva)
Više o

Lika Kolorado

,

album Kontura

Lika Kolorado početkom iduće godine objavit će novi, drugi studijski album naziva "Kontura" s deset novih pjesama!

Ovih prosinačkih dana bend vrijedno radi u studiju na završnom poliranju pjesama s vrhunskim producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Sudeći po onome što su stvorili ne samo da će novi album biti dostojan nasljednik prvijenca "Smiješ zaurlat", već će dobaciti i puno dalje.

"Dok su se pjesme prvog albuma krile po ladicama godinama, s 'Konturom' smo imali tabulu rasu, prazno polje za popuniti od nule nadalje. Valjda zbog naših godina ovo je album gdje se, između ostalog, suočavamo s nesigurnostima prema životnim odlukama, ovo je taj album gdje šizimo. Na njemu smo radili puno dulje nego što smo mislili, pun je ljubavi, suza i znoja i nadamo se će vam se svidjeti", kazao je frontmen Filip Riđički koji je i na novim pjesmama dio autorskog tandema s gitaristom Vanjom Senčarom, a rezultat je tekstualno, svirački i produkcijski zreliji i snažniji album.

Već prvi singl "Gospođa", dao je naslutiti da novi album obećava, a osim što je odlično kotirao na brojnim top listama, našao se i u recentnom izboru za pjesmu godine portala Muzika.hr. Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Pavle Gulić (bubanj) i Vanja Senčar (gitara) ili perspektivna indie rock četvorka Lika Kolorado iza sebe ima nekoliko relevantnih glazbenih nagrada, niz solo svirki, iskustvo nastupa na mnogim festivalskim pozornicama, pa i jednoj od najvećih u regiji - onoj INmusic festivala. Grupa Lika Kolorado je albumom "Smiješ zaurlat" postavila kvalitetne temelje, osvojila publiku i kritiku, vrijeme je da zasja još jače i svojim energičnim nastupima osvoji i neke nove fanove.

"Prokletstvo drugog albuma nije zezancija. Držite nam fige!", zaključuje Filip. 

17.12.2019. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno