« Kultura
objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana
LIBURNICON

"Liburnicon" u Opatiji od 18. do 20. kolovoza

Osamnaesti festival znanstvene fantastike i fantastike "Liburnicon," koji će istraživati „Svijet ispod površine“, održat će se od 18. do 20. kolovoza

Više o

Liburnicon

,

18. Liburnicon

"Liburnicon" je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije, obuhvaća i edukativne i zabavne sadržaje, a organizira ga udruga Kulturni front iz Opatije. 

Organizatori ističu da će se ove godine festival baviti "Svijetom ispod površine" te da je riječ o širokoj temi koja može obuhvaćati SF, fantastične i stvarne sadržaje, koji se bave svjetovima ispod površine vode i ispod površine zemlje, ali i svjetovima ispod površine svijesti.

"Program 'Liburnicona' objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji, a Opatiju uvodi u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, SF i fantasy književnosti, filma te naprednih znanosti i tehnologija," naglašavaju.

Lokacija festivala nalazi se uz more, a dijeli se na unutrašnji prostor fakulteta u kojemu se održavaju predavanja, kvizovi i radionice te na vanjski dio namijenjen za zabavne sadržaje festivala.

Ovogodišnji počasni gost i predavač je dizajner igara i pisac Monte Cook, koji je kao dizajner igara radio na stotinama projekata.

Piše stripove i publicističke tekstove, a objavio je brojne kratke priče i dva romana: "The Glass Prison" i "Of Aged Angels".

10.08.2023. 09:54:00
Novi komentar
nužno
nužno