« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
NAJAVE

Liburnia Jazz Festival od 8. do 10. srpnja

Ovogodišnji, 21. Liburnia Jazz Festival će od 8. do 10. srpnja u Opatiji ponuditi 12 koncerata, a festival će otvoriti nastup Tamare Obrovac i Transhistria originala, najavili su u četvrtak organizatori festivala

Liburnia Jazz Festival
Liburnia Jazz Festival (Arhiva)
Više o

liburnia jazz festival

Festival će na velikoj sceni Ljetne pozornice otvoriti Tamara Obrovac i Transhistria original - jedna od njenih najstarijih glazbenih formacija, s kojom je ta glazbenica dodatno produbila svoj skladateljski izričaj.

Posjetitelji će moći nazočiti dixieland paradi Puhačkog orkestra Lovran, koji će ih dopratiti do Ljetne pozornice.

Tijekom festivala, na Ljetnoj pozornici će nastupiti Big Band RTV Slovenije, s praizvedbom najnovije produkcije. Big Band je za svoj ovogodišnji ciklus odabrao glazbu Elvisa Stanića, koju je obradio aranžer Aleš Avbelj. Big Bandu će se pridružiti i članovi Elvis Stanić Groupa.

Na opatijskoj tržnici zasvirat će Love Rich Trio - skupina liburnijskih glazbenika okupljenih oko Hammond orguljaša Karla Lovrića.

Ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer" nastupit će Spart Jazz Group uz vodstvo kvarnerskog gitarista Spartaca Črnjarića, a na Slatini trio Jed Becker's Group.

I zvuci bossa nove, tanga i jazz evergreena uz Mystic Rose Ensemble čut će se ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer", a Robert Mikuljan predstavit će se na Slatini jazz skladbama i recentnim autorskim djelima.

Festival završava u subotu, 10. srpnja na Jazz Boatu - plovidbom opatijskom rivijerom uz zvukove gitare Spartaca Črnjarića.

20.06.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno