« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
OPREMA

LG CineBeam 4K 2022.

Projektori LG CineBeam za 2022. podižu iskustvo kućnog kina na novu razinu

LG CineBeam
LG CineBeam (LG)
Više o

LG CineBeam

LG Electronics (LG) poboljšava iskustvo kućnog kina naprednim modelima CineBeam 4K laserskih projektora HU715Q i HU710P. Novi projektor LG HU715Q Ultra Short Throw (UST) ima sofisticirane tehnologije kao što su automatska svjetlina i mogućnost stvaranja 100-inčne slike1 kad se postavi na samo 21,7 centimetara od zida te tako pruža vrhunsku kvalitetu prikaza. Projektor LG HU710P pruža svjetlije slike i dublju crnu zahvaljujući hibridnom laseru bez kotača.

Novi projektori CineBeam odličan su izbor za korisnike koji žele stvoriti svoja vlastita privatna kina s uranjajućim slikama velikih razmjera koje se mogu projicirati izravno na zid ili namjenski zaslon. Oba modela prikladna su za većinu unutarnjih prostora, ali izgledaju sjajno i u dvorištima nakon zalaska sunca te su kompaktni i jednostavni za postavljanje. Osim toga, odličan su izbor i za filmofile koji žele nešto posebno u svom prostoru. Tako je projektor LG HU715Q promišljeno dizajniran s premium presvlakom danske tekstilne kompanije Kvadrat kako bi se uskladio s namještajem u domu i interijerima.

Oba projektora isporučuju 4K razlučivost s 3.840 x 2.160 živopisnih piksela, a njihova napredna laserska tehnologija donosi impresivan omjer kontrasta od 2.000.000:1 i visoku svjetlinu te tako donose više detalja u tamnim i svijetlim scenama kod prikaza sadržaja. LG-evi projektori također omogućavaju jednostavno vodoravno i okomito poravnanje čime se omogućava fleksibilno postavljanje bez izobličenja slike. Model HU715Q generira 2.500 ANSI lumena s laserskim izvorom svjetlosti, dok LG HU710P isporučuje 2.000 ANSI lumena svjetline uz lasersku-LED hibridnu tehnologiju. Projektori imaju mogućnost 20.000 sati korištenja, što znači četiri puta duži vijek trajanja od konvencionalnih lampi za projektore. Novi projektori CineBeam imaju niz naprednih tehnologija za poboljšanje slike i za optimalno iskustvo gledanja:

  • Optimizator svjetline prilagođava se uvjetima ambijentalnog osvjetljenja.

  • Dynamic Tone Mapping analizira i fino podešava svaki kadar kako bi podržao superiorne HDR performanse za zapanjujuće stvarne, nevjerojatno živopisne slike bez obzira na sadržaj ili razinu osvjetljenja u prostoriji.

  • Filmmaker Mode prikazuje filmove onako kako su ih redatelji namjeravali prikazati, replicirajući pravi dojam kino predstave uz izvorni omjer slike, brzinu kadrova i boje.

  • LG-eva pametna platforma webOS nudi intuitivne kontrole i navigaciju uz jednostavan pristup širokom rasponu popularnih streaming usluga kao što su Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube i Apple TV.2

  • [Samo LG HU715Q] Ugrađeni quad wooferi i 2,2-kanalni stereo pojačavaju osjećaj uranjanja, dodajući surround zvuk kada su spojeni na jedan ili dva Bluetooth zvučnika.3

„Sve više i više korisnika cijeni mogućnost gledanja svog omiljenog sadržaja u stvarnom kinematografskom okruženju, zbog čega segment kućnih projektora doživljava tako snažan rast", rekao je Seo Young-jae, viši potpredsjednik i voditelj IT poslovne jedinice kompanije LG Business Solution. „Projektori LG CineBeam nude izvanrednu svjetlinu, izvrsnu kvalitetu slike i zvuka, kao i izbor najpopularnijih aplikacija za streaming na webOSu te su posebno dizajnirani za ljubitelje filmova. Svatko tko razmišlja o stvaranju ili nadogradnji sustava kućnog kina neće biti razočaran LG-evim projektorima CineBeam."

Modeli LG CineBeam 4K laserskih projektora HU715Q i HU710P bit će dostupni u prvom tromjesečju 2022., najprije na ključnim tržištima Sjeverne Amerike, Europe i Azije, a zatim Bliskog istoka i Latinske Amerike.

23.02.2022. 13:41:00
Novi komentar
nužno
nužno