« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana
COOL

Leteći automobil iz Japana

Letjelicu s četiri propelera koju napaja baterija izradio je NEC Corp., globalna tehnološka kompanija sa sjedištem u Tokiju

Za sada prototip...
Za sada prototip... (Screenshot)
Više o

leteći automobil

,

NEC

Prototip letećeg automobila bez putnika lebdio je oko minute na tri metara iznad tla u postrojenju tvrtke u japanskom predgrađu Abiko u Japanu. 

Dizajniran za autonomnu dostavu, rani prototip više sliči velikom dronu nego tipičnom automobilu. Letjelicu s četiri propelera koju napaja baterija izradio je NEC Corp., globalna tehnološka kompanija sa sjedištem u Tokiju.

- Mi u NEC-u vjerujemo da će se dogoditi revolucija vezana uz leteće automobile, rekla je potpredsjednica NEC korporacije Norihiko Ishiguro za agenciju Associated Press. "Kad dođe to vrijeme, želimo pružiti tehnologiju i usluge upravljanja".

A tehnologija još uvijek mora poraditi na produljenju trajanja baterije, sigurnosti i regulaciji. No EVtol tehnologija ("električno vertikalno polijetanje i slijetanje") trebala bi biti jeftinija, tiša i pristupačnija od helikoptera, a mogla bi se koristiti za zaobilaženje prometnih gužvi u gradovima, prijevoz tereta ili samo za rekreacijsko putovanje.

13.08.2019. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno