« Film
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
NAJAVA

Legendarni GEFF na Reviji amaterskog filma

Genre Film Festival bio je hrvatski festival antifilma koji je trajao od 1963. do 1970.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.revijaamaterskogfilma.hr)

Na ovogodišnjoj Reviji amaterskog filma (RAF), koja će se održati od 29. ožujka do 4. travnja u Zagrebu, predstavit će se legendarni hrvatski festival antifilma, Genre Film Festival (GEFF), izvijestili su danas organizatori.

GEFF je trajao od 1963. do 1970., a pokrenuo ga je Mihovil Pansini kao izraz otpora protiv konvencionalne kinematografije. U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, prikazat će se izbor ranih radova Želimira Žilnika, Toma Gotovca, Vladimira Peteka, Ante Babaje, Kreše Golika, Dušana Makavejeva i drugih sudionika tog festivala.

Osmi RAF, najveći festival amaterskog i neprofesijskog filma u ovom dijelu Europe, ove se godine održava u kinu "Grič". U glavnom programu prikazat će se oko 200 amaterskih filmova iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije i Belgije. To su, tradicionalno, svi pristigli radovi na natječaj, a jedini žiri je publika.

Dio programa posvećen je filmašima koji su počeli na RAF-u, a danas im se filmovi prikazuju na velikim i međunarodnim festivalima (Petar Orešković, Max Hattler, Kristina Kumrić).

RAF bi se u narednim godinama, u suradnji s filmskim akademijama u regiji, uz amaterske, trebao više posvetiti niskobudžetnim filmovima mladih filmaša, najavljuju organizatori.

Pokrenut 2002. RAF je zamišljen kao program predstavljanja amaterskih filmova iz cijelog svijeta bez ikakve selekcije i mjesto susreta i druženja autora filmova koji se prikazuju.

Informacije o ovogodišnjem festivalu možete pronaći na službenim stranicama Revije amaterskog filma (hina/metro-portal)

19.03.2009. 16:44:05
Novi komentar
nužno
nužno