« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
MMMM

Lavanda i njene dobrobiti

Lavanda je ljubičaste boje te je stvorena za iscjeljivanje tijela i duha, a cvjetovi lavande se od davnina koriste u kupkama kako bi pročistili tijelo i duh.

Odlična!
Odlična! (Arhiva)
Više o

lavanda

,

dobrobit

Ova grmolika biljka potječe s grčkih otoka te se učestalo koristi u liječenju unutarnjih i vanjskih tjelesnih boljki, a zahvaljujući svojim blagotvornim umirujućim svojstvima odlično djeluje na psihu te stanja poput anksioznosti, nesanice i depresije.

Uklanjanje boli

Lavanda može pomoći i pri uklanjanju boli, a njezin blagi miris otklanja, smiruje i opušta osjećaj napetosti zbog čega se eterično ulje lavande koristi i za masažu, a može pomoći i kod reumatskih bolova i bolova mišića.

Ovo eterično ulje je jedno od rijetkih koje se može nerazrijeđeno nanositi na kožu, a s obzirom da potiče njezinu regeneraciju smatra se odličnim sredstvom pri iscjeljivanju akni, opekotina, rana, ožiljaka i ekcema.

Gljivične infekcije

Lavanda se smatra korisnim pomoćnim sredstvom u liječenju svih gljivičnih i bakterijskih infekcija kože, a eterično ulje lavande može poslužiti i za inhaliranje na način da se nekoliko kapljica nakapa u posudu vruće vode. Na taj način će se pročistiti dišni putevi i osvježiti cijeli organizam.

Sve o lavandi pročitajte na portalu zenskisvijet.com

09.01.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.01.2021. 10:20
    jako lijepa biljka i miriše
Novi komentar
nužno
nužno