« Film
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Kvalitetni kratki filmovi na najduljem Tabor Film Festivalu

Kratkometražni filmovi natječu se za Veronikinu lubanju

Fotografija vijesti
Više o

Tabor Film Festival

,

Veliki Tabor

,

Desinić

,

Gokul

Jedini hrvatski festival kratkometražnog filma, Tabor Film Festival, u velikom se stilu od 11. do 19. srpnja vraća na svoju staru lokaciju, dvorac Veliki Tabor u Desiniću. Tamo će se, u dosad najduljem, devetodnevnom izdanju festivala, probrana svjetska produkcija kratkometražnog filma u srednjovjekovnom okruženju i ove godine boriti za Veronikinu lubanju.

Uz tradicionalnu međunarodnu i domaću konkurenciju, ove nam je godina udruga Gokul pripremila i konkurenciju glazbenog videa te niz popratnih programa. Tako ćemo na festivalu imati priliku vidjeti filmove kandidirane za nagradu Europske filmske akademije u 2007., zatim filmove zasigurno najzanimljivije gošće festivala, redateljice Mie Engberg, program Kurze Berlin - filmove o Berlinu iz istočne i zapadne perspektive te retrospektivu jednog od najvažnijih svjetskih animatora Normana McLarena.

Bez glazbenog programa festivalska atmosfera ne bi bila potpuna, a ove će godine nastupiti Dalek, Stillness, Vuneny, Damir Avdić, Dunja Knebl, Grožnjan Ethno uz podršku Afiona, Kreutz, Zozphonic orchestra, Sopot, Jabba Crew i Starke, uz koju poslasticu iznenađenja.  

Na festivalu će se također predstaviti najstariji ‘lesbian & gay’ film festival iz Hamburga, aktivistički filmovi, muzički video radovi iz produkcije poznatog internetskog portala La blogotheque,  kao i filmovi iz regije u programu pod naslovom ‘Komšiluk’.

Ne smijemo zaboraviti ni niz edukativnih programa kao što su radionica animacije za osnovnoškolce koju će voditi naša proslavljena mlada redateljica Ana Hušman i program filmova na temu ovisnosti koji je nastao u suradnji s Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

Vjerujemo da stare ljubitelje kratkog metra i vjerne ‘taborovce’ ovaj program neće razočarati, a da će onima koji to tek kane postati biti dobar poticaj da se barem na jedan od devet dana upute u Veliki Tabor i uživaju u jedinstvenoj prilici da vide što se događa na aktualnoj svjetskoj sceni kratkometražnog filma.. (METRO) 

04.07.2008. 03:34:23
Novi komentar
nužno
nužno