« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPECIJALITETI

Kušajte delicije na Zagreb Wine Gourmet Festivalu preko vikenda

Najbolji kuhari u sklopu "cookin showa" predstavit će svoje delicije, a izabrat će se i najfinije fino

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Muzej za umjetnost i obrt

,

hrvatski vinari

,

delicije

,

Zagreb Wine Gourmet Festival

,

zagreb-info

Treće izdanje Zagreb Wine Gourmet Festivala  održat će se 12. i 13. veljače 2010., u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Festival će predstaviti najbolje hrvatske i međunarodne proizvođače vina i gastronomskih delicija, a za gourmet program pobrinuti će se poznati chefovi iz Hrvatske i inozemstva.

Posebna pozornost festivala bit će usmjerena na predstavljanje vina pa će se tako uz 70 vrhunskih hrvatskih vinara manifestaciji nazočiti jednako toliko proizvođača iz inozemstva (Slovenije, Italije,  Austrije, BiH, Njemačke, Mađarske, Srbije i Novog Zelanda).

U sklopu cooking show programa, javnosti će se predstaviti šefovi iz Austrije, Francuske, Italije, Slovenije, Turske i Hrvatske, a svi posjetitelji festivala kupnjom ulaznice stječu mogućnost degustacije internacionalnih delicija koje će se spravljati uživo pred publikom.

Vinar čije vino osvoji laskavu titulu"Vino godine po izboru korisnika American Express kartice", dobit će od PBZ Card-a novčanu nagradu od 15 000 kn.

Zagreb Wine Gourmet Festival 2010. ugostit će čelne ljude prestižnih svjetskih vinskih i vinarskih organizacija, kao što su potpredsjednica elitne udruge Institute of Masters of Wine iz Londona te pomoćnik generalnog direktora asocijacije Organisation internationale de la vigne et du vin iz Pariza.

Svoj dolazak na festival su najavili i vinski kritičari koji pišu za renomirane svjetske publikacije kao što su Decanter, Gambero Rosso, The Independent, BBC Good Food i brojni drugi.

Gdje: Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb, 12.-13. veljače 2010.
Radno vrijeme: 10.30 - 19.00 sati
Cijena ulaznice: 150 kn

12.02.2010. 10:39:16
Novi komentar
nužno
nužno