« Knjiga
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
RECENZIJA KNJIGE

„Krvnikova kći“ – roman za sve ljubitelje povijesnih krimića

Roman je ispunjen detaljima i slikovitim opisima te je savršeno namijenjen svim čitateljima koji se vole upuštati u priče od kojih im se hladan znoj cijedi niz leđa

Krvnikova kći - krimić za ljeto
Krvnikova kći - krimić za ljeto (Znanje)
Više o

recenzija knjige

,

Krvnikova kći

,

Oliver Pőtzsch

Promatrajući svog oca, Jakob Kuisl smatrao je da mu obitelj nosi častan zanat kojim se ističe ponos naroda. Postati krvnik bio je njegov sljedeći korak, a ovoga puta morao je prisustvovati očevom posljednjem pogubljenju prije no što on preuzme posao u svoje ruke. Ovoga puta trebala se dekapitulirati mlada djevojka koja je osuđena za smrt jednoga djeteta. Jakob je trebao asistirati svome ocu, međutim, dogodila se greška koja se jednom krvniku nikako ne bi smjela dogoditi. Umjesto brze smrti, djevojka je umrla u mukama i boli. Cijeli grad se zgrozio a Jakob je odlučio da nikada neće ići očevim stopama.

Trideset godina nakon rata u gradu Schongau, iz rijeke je izvučeno tijelo malenoga dječaka koji je bio na samrti. Uskoro nakon toga dječak umire. Na ramenu mu je bio iscrtan simbol koji se tada tumačio kao vještičje djelo, te narod za njegovu smrt odmah okrivljuje primalju koja se u gradu brinula za mnogu siročad, jednako kao i za tog dječaka. U gradu dolazi do opće pobune te vijećnici, ne bi li smirili građane, odlučuju da ju se treba pogubiti što prije. Jakob Kuisl tada je već postao krvnik te dobiva zadatak da iz primalje izvuče priznanje o zločinu koji je počinjen. Ona poriče, a Jakob joj vjeruje te je uvjeren da je u pitanju puno veće zlo koje se želi ovim putem zataškati. Još dok je primalja u pritvoru i dalje se odvijaju misteriozne stvari po gradu te Jakob pretpostavlja da se radi o zataškavanju velikog zla i skrivanje pravog krivca. Krvnik odlučuje, zajedno sa svojom lijepom kćerkom Magdalenom i naočitim sinom gradskog medikusa, Simonom, istražiti zločin koji je uzburkao cijeli grad. S vremenom nestaje sve više djece a u šumi se pronalazi leš još jednog siročeta te gradom zavlada histerija koja stanovnicima otvori mnoga pitanja.

Suvremeni njemački romanopisac Oliver Pőtzsch najpoznatiji je po serijalima koje piše o obitelji Kuisl. U Njemačkoj je obitelj Kuisl od 16. do 19. stoljeća bila bavarska dinastija krvnika, a sam Pőtzsch je njihov potomak. Roman je ispunjen detaljima i slikovitim opisima te je savršeno namijenjen svim čitateljima koji se vole upuštati u priče od kojih im se hladan znoj cijedi niz leđa. Preporučujemo knjigu „Krvnikova kći" svakome tko voli iskusiti malo adrenalina.

20.06.2018. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno