« Kazalište
objavljeno prije 3 godine
PREDSTAVE

"Krizni stožer" Mirana Kurspahića premijerno u Pogonu

Nova predstava redatelja Mirana Kurspahića "Krizni stožer", koja se dotiče aktualne teme i tematizira krizu koja je zahvatila Zagreb

Krizni stožer
Krizni stožer (Arhiva)

Premijerno će biti izvedena u srijedu, 7. travnja, u Pogonu, velikoj dvorani bivše tvornice Jedinstvo. 

Kako se ističe u najavi, inspirirana stvarnim događajima 2020. godine, predstava "Krizni stožer" fikcijski je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom.

Predstava prati komunikacijsku stručnjakinju Ines koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je do tada tek ležerno izlazila.

Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista.

Nedugo zatim grad pogodi još jedna, nevjerojatna katastrofa koja ih potpuno odsiječe od vanjskog svijeta. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, likovi dopuštaju da na površinu izbiju najskriveniji dijelovi njihovih karaktera.

Igraju Csilla Barath Bastaić, Sven Jakir, Iskra Jirsak i Domagoj Janković.

Režiju potpisuje Miran Kurspahić, dramaturginja je Rona Žulj, za glazbu je odgovoran Mark Mrakovčić, za kostime Mirna Škrgatić, a za oblikovanje svjetla Alen Marin.

Predstava je produkcija UOKD Rebel uz podršku Pogona Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u sklopu programa Pogonator 2021.

06.04.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno