« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
BENEDIKT XVI:

Kristovo uskrsnuće je stvaran, povijesni događaj, a ne mit

Papa se osvrnuo na one koji iznose 'poznate stare teorije' kako bi zanijekali povijesnu istinu.

(Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

mit

,

Vatikan

,

uskrsnuće

,

Isus

,

povijest

,

povijesna istina

Papa Benedikt XVI. na općoj je audijenciji srijedom na Trgu svetoga Petra u Vatikanu istaknuo da je Kristovo uskrsnuće "stvaran, povijesni događaj".

Papa je izrazio žaljenje što je "danas velik broj onih koji žele zanijekati povijesnu istinitost uskrsnuća, svodeći evanđeosko izvješće na mit te preuzimajući i iznoseći već poznate stare teorije".

"Za našu vjeru i za naše kršćansko svjedočenje temeljna je stvar govoriti o uskrsnuću Isusa iz Nazareta kao o stvarnom, povijesnom događaju koji su potvrdili mnogi vjerodostojni svjedoci", rekao je Papa nekoliko dana nakon Uskrsa.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan kojim se slavi smrt na križu i uskrsnuće Isusa Krista, Božjeg sina koji je sišao na Zemlju, po katoličkoj tradiciji.

Benedikt XVI. je kazao da za Krista uskrsnuće nije bilo "običan povratak svom ranijem zemaljskom životu", već "prijelaz u potpuno novu dimenziju života koji se tiče nas, cijelog ljudskog roda, povijesti i čitavog svemira".

"Isusovo uskrsnuće je temelj naše nade i svjetlo koje obasjava naše hodočašće na zemlji, pa i ljudsku zagonetku patnje i smrti", zaključio je rimski prvosvećenik. (hina/metro-portal)

15.04.2009. 14:18:00
Novi komentar
nužno
nužno