« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ljeto dolazi

Krenimo u rat protiv celulita 1. dio

Hrana kojom ćemo pobijediti celulit vrlo je ukusna, pa navalite!

Više o

pravilna prehrana

,

celulit

,

borba protiv celulita

,

prehrana za celulit

Celulit s pravom nazivaju pošasti novog doba. Kako je nedavno i poznata mršavica iz Prijatelja Courteney Cox uslikana tako da se dobro vidjelo da ima celulita, jasno je da baš nitko nije pošteđen ove ružne pojave. Da, celulit ima čak 90% žena i to je činjenica, međutim može li ga se smanjiti?

Celulit uzrokuju toksini (koje dobivamo iz neodgovarajuće prehrane) koji smanjuju elastičnost kože i usporavaju cirkulaciju. Zato, slažu se stručnjaci, treba jesti puno raznobojnog voća i povrća jer ono sadrži antioksidante koji pomažu vašem tijelu osloboditi se toksina. 

Voće sitnijeg ploda su posebno je korisno pa nezaboravite svoje žitne pahuljice svakoga jutra začiniti šakom tog ukusnog voća - ribizlima, borovnicama, kupinama, malinama, jagodama...

Banane i mango poznati su po tome što potiču cirkulaciju, a to pomaže u sprječavanju pojave celulita pa pojedite koju kad god se sjetite. Također, podsjećamo vas na korisnost papaje koja, prema posljednjim istraživanjima, pomaže spriječiti oštećenje tkiva ispod kože.

Hrana bogata C vitaminom također je odlična u borbi protiv celulita jer povećava razinu kolagena u koži. Kolagen poboljšava elastičnost i daje koži čvrstoću.

Za zatezanje kože korisna je i masna riba, piletina, grejp, rajčice, jabuke, špinat, mrkva i avokado.

I za kraj, veliku pozornost treba obratiti na hranu koja djeluje kao diuretik jer je ona izuzetno korisna u eliminaciji celulita. Diuretici nas tjeraju na učestalo mokrenje i tako se smanjuje nadutost i natečenost zbog zadržavanja vode.

Nakupljanje vode može potaknuti stvaranje celulita pa bi uz pijenje dovoljno vode trebalo u prehranu uključiti hranu koja djeluje kao diuretik. Probajte s krastavcima, celerom, lukom i šparogama.

Naime, mnogo se hollywoodskih zvijezda kune da jedan tanjur šparoga prije šetnje po crvenom tepihu sređuje probleme s nadutošću.

 


21.04.2009. 13:55:00
Novi komentar
nužno
nužno