« Blogosfera
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Kratki blog pregled

Više o

Thompson

,

blog

,

Jasenovac

,

bloodeeleeshte.blog.hr

,

Romi

,

Zoološki vrt

,

ustaše

,

peristaltika.bloger.hr

,

Dinaroid

,

seksualne slobode

,

zaštita životinja

,

mučenje životinja

Tjelesne slobode Dinaroida

Peristaltika.bloger.hr piše o fenomenu vezanom uz dinarska područja. Riječ je o gonjanju kojem se podvrgavaju djevojke i mladići u fazi kada im se budi seksualnost.

‘Neobičan fenomen seksualnih sloboda na dinarskim područjima trajao je sve do početka 60-tih godina 20. stoljeća. Radi se o gonjanju. To je seksualna igra mladića i djevojke u ruralnim dinarskim krajevima koja se događala za vrijeme napasanja ovaca, rada u polju, a u nekim krajevima (Bjelovar na primjer) čak i u kući za vrijeme prela. 

Na primjer, djevojka bi napasala ovce u brdu i pri tome zapjevala iza svega grla. Pjesmu bi čuo mladić (ne mora biti njen momak) koji bi joj ubrzo prišao te bi pojurio za njome. Ona bi se pretvarala da “bježi” i da se “otima” (zapravo sve je bila njena igra), onda bi je mladić ubrzo povalio na ledinu. Pri tome ju je mogao “mijesiti” koliko ga volja, ali nije bilo penetracije jer to nije dozvoljavao moral dotične sredine.

Ukratko, unatoč strogom moralu Hatoličke crkve u ono doba, gonjanje je bila općeprihvaćena pojava kod ruralnih Dinaroida.’


Bloodeeleeshte.blog.hr piše o Romima koji su na Thompsonovom koncertu prodavali ustaške sibole. .. ‘Druga vijestica koja tek podgrijava moju privatnu fascinaciju istima je činjenica da je na prošlogodišnjem(?) Thompsonovu koncertu na Maksimiru najviše prodavača uličnih ustašluka (kapa i oznaka) na improviziranim štandovima kod ulaza u stadion upravo bilo iz redova Roma iz Dubrave.

Sancta simplicitas. Tko će se sad, kad je prilika za zaradu, bakćati s davno prošlim “nesuglasicama” ustaškog režima i njihovih vlastitih predaka, a koje su se razrješavale u Jasenovcu...’


Bloodeeleesthe.blog.hr nedavno je s obitelji odlučio posjetiti zagrebački ZOO vrt. I iznenadio se kada je ispred Zoološkog vidio puno mladih aktivist iz, pretpostavlja, Društva za zaštitu životinja kako protestiraju protiv koncepta zatvaranja životinja na način kako se to radi u zoološkim vrtovima. Aktivisti tvrde da se kupnjom ulaznice za zoološki vrt “podržava mučenje životinja”. 

(METRO)

12.09.2008. 04:03:00
Novi komentar
nužno
nužno