« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Više cvijeća, manje smeća

Krahirao RTL-ov Big Brother

Izgleda da se i svijet zasitio gluparanja pred kamerama - nakon 10 godina ukinut će se i britanski Big Brother

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

big brother

,

celebrity big brother

Prošlogodišnja sezona u početku je mnogo obećavala. Luckasti i zanimljivi kandidati, novo egzotično okruženje Tajlanda, daleko od uobičajenog dizajna i boja standardne Big Brother kuće kakvu smo prije mogli gledati, trebali su privući i prikovati svekoliko pučanstvo uz male ekrane. To se međutim nije dogodilo.

U poplavi raznih realitya i emisija sličnog tipa, RTL je prošle godine dobio ozbiljnu konkurenciju od strane Nove TV, i to u obliku projekta Farma. Nova koncepcija, figure kojih se ne bi posramio ni Leteći cirkus Monty Pythona, pa i skandalozna tuča između dvoje popularnih kandidata, zadali su ozbiljan udarac Big Brotheru, koji je već petu sezonu umarao gledatelje. U  njihovoj kući se nije događalo ništa, kandidati nisu ispunili očekivanja, i nova shema očito nije profunkcionirala.

Ništa pretjerano čudno za zemlju od četiri milijuna stanovnika koja posjeduje tri televizije na nacionalnom nivou i desetak regionalnih. Zasićenje dolazi brzo, pa se i pet sezona Big Brothera može nazvati uspjehom.

˝Programska je odluka da se ove jeseni, nakon pet izuzetno uspješnih sezona, neće emitirati reality show 'Big Brother'. Format najpoznatijeg reality showa na svijetu je u fazi razvoja za nadolazeće sezone˝ izjavila je glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić.

Iz RTL-a najavljuju nove projekte, od koji bi jedan trebao biti i emisija duhovitog Roberta Knjaza u kojoj će autor i voditelj pokušati otkriti neke od "najvećih hrvatskih misterija", a kako se doznaje, dalje ide i Top model, u kojem se prošle godine kao jedina svijetla točka iskazala voditeljica Tatjana Jurić.

Big Brother poživio je malo dulje u Velikoj Britaniji, ali objavljeno je da Channel 4 ukida emitiranje BB-a nakon 10 sezona i nakon prošlogodišnje najlošije gledane sezone.

Posljednja sezona Big Brothera privukla je tek dva milijuna gledatelja, što je osjetan pad u odnosu na dane slave 2003. godine, kad je taj šou gledalo više od 10 milijuna.

26.08.2009. 09:46:09
Novi komentar
nužno
nužno