« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ISPROBAJTE

Kotač života - najbolji test osobnosti

Život svakog čovjeka sastoji od 8 najvažnijih segmenata, a ako svaki mjesec pratite napredak u svakom segmentu, život će vam biti sve bolji i bolji

Kotač života je odličan test
Kotač života je odličan test (Arhiva)
Više o

test osobnosti

,

kotač života

Kotač života je test osobnosti koji traje oko 1 minutu, a vizualno će vam pokazati koliko glatko ide vaš kotač života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu trebate više raditi u životu.

Život svakog čovjeka sastoji od 8 najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), osobni razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, obitelj), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvaliteta života i okoliš), novac...

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte (ili isprintajte) sliku koju vidite na vrhu članka:

Ocijenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mjesec, 6 mjeseci, godina,...) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite točke (ocjene) linijom po kotaču života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Dakle, dobit ćete vizualno svoj osobni "kotač života", a zajedno s njim i razumijevanje na što trebate pokloniti više pažnje. Očito, teži se dobiti što pravilniji i veći krug.

Psiholozi uvjeravaju da redovnim analiziranjem na ovom kotaču, odnosno osvještavanjem kvalitete svih 8 aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš "kotač života" postati okrugliji, veći i vrtit će baš kao podmazan.

Radite ovu vježbu svaki mjesec kako biste vizualno pratili svoj napredak.

27.06.2016. 15:42:44
Novi komentar
nužno
nužno