« Skijanje
objavljeno prije 12 godina
PAMETAN POTEZ

Kostelić propušta spust i superkombinaciju a lovi Kristalni globus

Odluka je donešena jer se ocijenilo da je to jedino moguće vrijeme do kraja sezone koje se može iskoristiti ne samo za odmor već i za trening, kazao je

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

Kostelić Kristalni globus

,

spust

,

superkombinacija

Trenutačno vodeći skijaš u Svjetskom kupu Ivica Kostelić nakon osvojene brončane medalje u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu propustit će utrke spusta i superkombinacije koje su na rasporedu u subotu, odnosno ponedjeljak kako bi se što bolje pripremio za završnicu sezone i lov na veliki Kristalni globus, objavio je Hrvatski skijaški savez.

Odluka je donešena jer se ocijenilo da je to jedino moguće vrijeme do kraja sezone koje se može iskoristiti ne samo za odmor već i za trening, jer Ivica gotovo ništa nije trenirao od Nove godine. To je važno i zbog nastavka nastupa na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, gdje će naš najbolji skijaš nastupiti još u slalomu i veleslalomu, kao i zbog nastavka nastupa u Svjetskom kupu, gdje se Ivica uz Veliki globus bori i za dva mala globusa.

Jedan od važnih razloga promjene programa je i činjenica da su staze za brze discipline problematične i 'nehumane', pa je nemoguće sačuvati zdravlje, što se mora očitovati, ako ne odmah, onda kasnije s trajnim posljedicama na stabilnost kralježnice i općenito cijelog lokomotornog sklopa. Posebno zglobova, koljena i kukova", stoji u priopćenju HSS-a.

Kostelić će sljedeća četiri dana provesti u aktivnom odmoru u Novom Vinodolskom, a zatim će obaviti nekoliko treninga u Kranjskoj Gori ili Innerkremsu (AUT), ovisno o snježnoj situaciju, a u Garmisch-Partenkirchen vraća se u srijedu 16. veljače navečer. Utrka veleslaloma za skijaše je na rasporedu u petak 18. veljače, a slalom će se voziti u nedjelju 20. veljače.

09.02.2011. 22:59:20
Novi komentar
nužno
nužno