« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
STREIF

Kostelić podijelio 11. mjesto u spustu

Drugi najbolji rezultat u spustu ponovno na najtežoj stazi, legendarnom Streifu u Kitzbuhelu

Sjajan rezultat u spustu
Više o

Ivica Kostelić

,

Kitzbühel

,

svjetski kup za skijaše

,

Streif

Ivica Kostelić i nakon spusta ostaje daleko naprijed u utrci za Veliki kristalni globus, jer su njegovi glavni konkurenti podbacili u svojoj paradnoj disciplini. Silvan Zurbriggen ostao je jedno mjesto iza Ivice, Aksel Lund Svindal je sedamnaesti, a Carlo Janka osamnaesti.

Na Streifu je slavio Didier Cuche ispred Bode Millera, a na treće mjesto se s visokim startnim brojem probio Francuz Adrian Theaux.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica ima 850 bodova, Svindal je drugi s 585, na treće se mjesto probio Cuche s 573, a Zurbriggen je četvrti s 529 bodova. Brzanci Baumann i Janka su na petom i šestom mjestu s četristotinjak bodova zaostatka za Ivicom.

Sutra se vozi slalom koji se s današnjim spustom boduje za kombinaciju, a Ivičin zaostatak za najbržima u današnjem spustu otvara vrata postolja čak i sa skromnijim rezultatom od pobjede, tako da je lako moguće da već sutra probije granicu od tisuću osvojenih bodova.

Natko Zrnčić Dim ponovno je pao i ostao bez plasmana, no izgleda da nije zadobio ozljede. Tin Široki je, očito impresioniran Streifom i Natkovim padom, stigao posljednji na cilj sa zaostatkom većim od devet sekundi.

22.01.2011. 13:01:52
Novi komentar
nužno
nužno