« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ASSOCIATED PRESS

Kostelić glavni favorit za olimpijsko zlato u slalomu

Prema prognozi AP-a, prvo mjesto osvaja Ivica, srebro Austrijanac Reinfried Herbst, a broncu Talijan Giuliano Razzoli

(Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

OI 2010.

Američka novinska agencija Associated Press u nedjelju je objavila svoju prognozu osvajača medalja na predstojećim Zimskim Olimpijskim igrama u Vancouveru u Kanadi, od 12. do 28. veljače, prema kojoj hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvaja zlatnu medalju u slalomu.

Prema projekciji sportske redakcije Associated Pressa, u slalomu koji je na rasporedu 27. veljače na stazi Whistler Creekside, prvo mjesto i zlatnu medalju osvaja Ivica Kostelić, srebro Austrijanac Reinfried Herbst, a broncu Talijan Giuliano Razzoli.

Ivica Kostelić u kolekciji trofeja ima srebrnu medalju s posljednje Zimske olimpijade u Torinu 2006. u kombinaciji, zlatnu medalju u slalomu sa Svjetskog prvenstva 2003., 11 pobjeda u Svjetskom kupu od kojih devet u slalomu, posljednju u Wengenu 17. siječnja, a 2002. je bio pobjednik Svjetskog kupa u slalomu.

Associated Press u olimijskom spustu prognozira zlato Kanađaninu Manuelu Osborne-Paradisu, srebro Austrijancu Michaelu Walchhoferu a broncu Švicarcu Didier Cucheu.

U super-veleslalomu, po prognozi pobjeđuje Norvežanin Aksel Lund Svindal, srebro osvaja Bode Miller (SAD), a broncu Didier Defago (Švicarska).

U veleslalomu AP-ov favorit za zlato je Benjamin Raich (Austrija), srebrni je Max Blardone (Italija) a brončani Aksel Lund Svindal (Norveška).

U super-kombinaciji zlatni je, po prognozi, Carlo Janka (Švicarska), srebro osvaja Aksel Lund Svindal (Norveška) a broncu Julien Lizeroux (Francuska). (hina/metro-portal)

01.02.2010. 07:21:04
Novi komentar
nužno
nužno