« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
poljska:

Kosor s Putinom o plinovodu Južni tok

Ruski premijer i službeno je pozvao Jadranku Kosor da posjeti Rusiju

(Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vladimir Putin

,

Gdanjsk

,

plinovod Južni tok

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i ruski premijer Vladimir Putin razgovarali su u utorak u Sopotu pokraj Gdanska o suradnji dviju zemalja, među ostalim i o plinovodu Južni tok, istaknuvši kako je interes da on ide i preko Hrvatske.

"Iznimno sam zadovoljna razgovorom s premijerom Putinom, s kojim sam razgovarala o više tema, među ostalim, o distribuciji plina, o Južnom toku. Iznijela sam naš prijedlog i zanimanje da taj pravac ide i preko Hrvatske", kazala je nakon susreta s Putinom premijerka Kosor.

Putin je premijerku Kosor službeno pozvao da posjeti Rusiju, što je Kosor prihvatila.

Izrazila je i zadovoljstvo dolaskom ruskih turista u Hrvatsku, a učinit će se i dodatni napori kako bi ih sljedećih godina bilo i više.

Na kraju posjeta Gdanjsku, gdje je nazočila 70. obljetnici početka Drugoga svjetskog rata, Kosor je kazala da se najviše govorilo o užasima tog rata, a to je da su nestali milijuni ljudi, da ih je stradalo više od 50 milijuna.

"Zajedničko je svima koji su sudjelovali da se, osim spomena na sve što se dogodilo, uputi poruka da se tako nešto više nikad ne dogodi. Govorilo se i o svim vrijednostima Europske unije, gdje su svi za stolom i gdje se govori o miru, međusobnu poštovanju", kazala je Kosor na kraju posjeta Poljskoj.

Izvor: Hina


02.09.2009. 06:12:58
Novi komentar
nužno
nužno