« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DUGOVI SU DUGOVI, ZAR NE?

Kosor najavila izračun i naplatu štete nastale prosvjedom seljaka

Premijerka se posebno osvrnula i na sukobe prosvjednika i policije koja je, prema njezinim riječima, samo radila svoj posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

poljoprivredni poticaji

,

seljaci prosvjed

Premijerka Jadranka Kosor je dan nakon postignutog kompromisa kojim su završili jednotjedni prosvjedi poljoprivrednika najavila kako će zatražiti izračun štete nastale blokadom prometnica te se posebno osvrnula na sukobe prosvjednika i policije.

"Bilo je napada na policiju, a to nećemo tolerirati u pravnoj državi. Policija je samo radila svoj posao. Tražit ću da se izračuna šteta nastala blokadom prometnica, a Vlada će raditi na povećanju nadzora nad državnim poticajima", prenosi izjavu premijerke Index.hr.

Premijerka Kosor je izrazila zadovoljstvo završetkom dijaloga sa seljacima no naglasila je i kako bi bilo bolje da su vođeni za stolom, a ne na cestama.

"Drago mi je da su predstavnici seljačkih udruga napokon prihvatili ono što Vlada govori već dulje vrijeme, a to je da se proračun za ovu godinu ne može i ne smije probijati zbog ničega pa ni poljoprivrede. Nemoguće je u proračunu stvoriti novih 500 ili 600 milijuna kuna i drago mi je da su seljaci to shvatili. Drago mi je da je došlo do dogovora iako bi više voljela da su se ti dogovori vodili za stolom, a ne na cesti", rekla je Kosor.

No, godina je tek na početku, a Vlada se suočava s brojnim poteškoćama. Drugi prosvjedi, poput štrajka glađu u splitskoj Željezari ili onog radnika Uljanikovog poduzeća Tesu već traju, a brojni su tek najavljeni, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se premijerka i njezini ministri nositi sa žongliranjem vrućim krumpirima koji im gotovo svakodnevno padaju u ruke.

08.03.2010. 15:15:30
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    08.03.2010. 15:47
    Da pogodimo iznos štete - 200 milijuna (+/- 5)
  2. avatar
    Tomo
    08.03.2010. 16:51
    Najveća šteta je samo to što ova kokoš nije izgubila posao, a mogla je da su seljaci ustrajali. Jadni, nisu ništa dobili osim batina i ozebotina, a i poticaje koje su im sad opet obećali, vjerovatno vidjet neće.

    Morat će Jadranka na krvav način naučit neke lekcije, izgleda...
Novi komentar
nužno
nužno