objavljeno 08.03.2010. 15:15:30
DUGOVI SU DUGOVI, ZAR NE?

Kosor najavila izračun i naplatu štete nastale prosvjedom seljaka

Premijerka se posebno osvrnula i na sukobe prosvjednika i policije koja je, prema njezinim riječima, samo radila svoj posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix)

Premijerka Jadranka Kosor je dan nakon postignutog kompromisa kojim su završili jednotjedni prosvjedi poljoprivrednika najavila kako će zatražiti izračun štete nastale blokadom prometnica te se posebno osvrnula na sukobe prosvjednika i policije.

"Bilo je napada na policiju, a to nećemo tolerirati u pravnoj državi. Policija je samo radila svoj posao. Tražit ću da se izračuna šteta nastala blokadom prometnica, a Vlada će raditi na povećanju nadzora nad državnim poticajima", prenosi izjavu premijerke Index.hr.

Premijerka Kosor je izrazila zadovoljstvo završetkom dijaloga sa seljacima no naglasila je i kako bi bilo bolje da su vođeni za stolom, a ne na cestama.

"Drago mi je da su predstavnici seljačkih udruga napokon prihvatili ono što Vlada govori već dulje vrijeme, a to je da se proračun za ovu godinu ne može i ne smije probijati zbog ničega pa ni poljoprivrede. Nemoguće je u proračunu stvoriti novih 500 ili 600 milijuna kuna i drago mi je da su seljaci to shvatili. Drago mi je da je došlo do dogovora iako bi više voljela da su se ti dogovori vodili za stolom, a ne na cesti", rekla je Kosor.

No, godina je tek na početku, a Vlada se suočava s brojnim poteškoćama. Drugi prosvjedi, poput štrajka glađu u splitskoj Željezari ili onog radnika Uljanikovog poduzeća Tesu već traju, a brojni su tek najavljeni, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se premijerka i njezini ministri nositi sa žongliranjem vrućim krumpirima koji im gotovo svakodnevno padaju u ruke.

08.03.2010. 15:15:30
http://m.metro-portal.hr/kosor-najavila-izracun-i-naplatu-stete-nastale-prosvjedom-seljaka/34926/