« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Pusić nagađa

Kosor će Slovencima ustupiti dio teritorija?

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić izjavila je kako je došla do spoznaja da postoji i određeni dogovor o arbitražnom sporazumu koji bi mogao biti štetan za Hrvatsku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Krunoslav Pavlina/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vesna Pusić

,

sporazum o arbitraži

,

štetan ugovor

Premijerka Jadranka Kosor nije rekla javnosti cijelu istinu o svom dogovoru sa slovenskim premijerom Pahorom. Izjavila je to novinarima saborska zastupnica Vesna Pusić u Požegi koju je posjetila u sklopu svoje predsjedničke kampanje, prenosi Jutarnji list.

Čak što više, tvrdi kako je i osobno na svoju mail adresu u nedjelju dobila slovensku verziju prijedloga od svojih slovenskih kolega do kojih je procurila takva verzija, a da taj slovenski prijedlog vidi prvi put.

˝U trenutku kada je premijerka Kosor postigla dogovor sa slovenskim premijerom o deblokadi mi smo znali samo za pismo koje je ona poslala u Švedsku ali nekoliko dana kasnije se počelo naslučivati da to nije jedini dogovor˝, izjavila je Pusićka.

Dodala je kako letimičnim čitanjem sporazum ne ide na ruku Hrvatskoj i kako je loš za našu stranu. Pusić ujedno drži kako bi Arbitražni sporazum morao doći u Hrvatski sabor, obzirom da je premijerka Kosor najavila kako neće niti parafirati takav sporazum prije nego dođe u Sabor.

˝Jedino što danas znamo da uz ono što nam je rečeno, dogovoren i prijedlog ili nacrt Arbitražnog sporazuma koji se odnosi na način rješavanja granica Hrvatske i Slovenije˝ zaključila je Vesna Pusić.

 

25.10.2009. 19:22:52
Novi komentar
nužno
nužno