« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 dana i 2 sata
SAVJETI

Koristi aktivnog ugljena u njezi kože

Njegova učinkovitost dolazi iz njegove jedinstvene sposobnosti apsorpcije nečistoća i toksina, zbog čega je izuzetno koristan za održavanje zdrave, čiste kože

Možda vam je čudno, ali...
Možda vam je čudno, ali... (Arhiva)
Više o

kozmetika

,

zdravlje kože

,

aktivni ugljen

Aktivni ugljen sve je popularniji sastojak u kozmetici, posebno u proizvodima za njegu kože. Njegova učinkovitost dolazi iz njegove jedinstvene sposobnosti apsorpcije nečistoća i toksina, zbog čega je izuzetno koristan za održavanje zdrave, čiste kože. Evo nekoliko glavnih prednosti aktivnog ugljena u njezi kože.

Dubinsko čišćenje i detoksikacija
Aktivni ugljen ima visoku moć upijanja, što mu omogućuje da izvlači toksine, prljavštinu, bakterije i nečistoće s površine kože i iz pora. Ova svojstva čine ga idealnim za osobe s masnom kožom, sklonom aknama ili miteserima. Redovita upotreba maski ili sapuna s aktivnim ugljenom pomaže u održavanju čistoće pora, smanjujući pojavu akni i upala.

Kontrola viška sebuma
Aktivni ugljen je učinkovit u regulaciji masnoće na koži. Naime, apsorbira višak sebuma koji može začepiti pore i izazvati nastanak prištića. Koristeći proizvode s aktivnim ugljenom, koža postaje uravnoteženija, a ten manje sjajan, posebno za osobe s masnom kožom. Ovaj učinak može smanjiti potrebu za prekomjernim korištenjem matirajućih proizvoda.

Piling i obnova kože
Osim što čisti, aktivni ugljen djeluje kao blag piling, uklanjajući mrtve stanice kože i potičući obnavljanje kože. Redovitim uklanjanjem mrtvih stanica, koža izgleda svježije, glađe i ujednačenije. Ovaj postupak također omogućuje bolju apsorpciju hidratantnih i hranjivih sastojaka iz drugih proizvoda za njegu.

Smirivanje iritacija i crvenila
Aktivni ugljen je poznat po svojoj sposobnosti smirivanja kože, što ga čini pogodnim i za osjetljive tipove kože. Može ublažiti iritacije, crvenilo i manje upale, ostavljajući kožu umirenom i osvježenom.

Pogodnosti za sve tipove kože
Iako je najpoznatiji po koristima za masnu i mješovitu kožu, aktivni ugljen također pruža prednosti za suhu i osjetljivu kožu. Njegova sposobnost temeljitog čišćenja bez isušivanja čini ga svestranim sastojkom u brojnim proizvodima.

Zaključno, aktivni ugljen je odličan izbor za svakodnevnu njegu kože, zahvaljujući svojoj sposobnosti da temeljito čisti, obnavlja i balansira kožu.

08.09.2024. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno