« Život
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
SAZNAJEMO

Kontrola vida za dioptrijske naočale

Kontrola vida prvi je korak prema izradi dioptrijskih naočala, a tako važan posao uvijek treba prepustiti profesionalcima koji će ga obaviti besprijekorno

Kontrola vida - barem jednom godišnje
Kontrola vida - barem jednom godišnje (Arhiva)
Više o

naočale

,

Salus optika

,

kontrola vida

,

dioptrijske naočale

Prije svake izrade dioptrijskih naočala potrebna je stručna provjera vida i određivanje dioptrije. Najčešće dijagnoze su:

EMETROPIA - stanje refrakcije normalnog oka. Paralelne zrake svjetlosti koje ulaze kroz rožnicu sijeku se na mrežnici u jednu oštru sliku tako da se pri pogledu na daljinu dobiva oštar lik predmeta koji se gleda bez akomodacije.

MYOPIA - kratkovidnost, refrakcijska anomalija oka pri kojoj se paralelne zrake svjetlosti koje ulaze kroz rožnicu sijeku u točki koja se nalazi ispred mrežnice, odnosno u staklastom tijelu. Uslijed toga se na mrežnici stvaraju rasipni krugovi i predmet se vidi nejasno. Najčešće nastaje uslijed toga što je dužina očne jabučice veća od njene prelomne moći. Korigira se rasipnim konkavnim lećama.

HYPERMETROPIA - dalekovidnost, refrakcijska anomalija pri kojoj se bez učešća akomodacije, paralelne zrake svjetlosti sijeku u točki iza mrežnice.
U mlađih osoba moguća je samokorekcija. Korigira se sabirnim konveksnim lećama.

ASTIGMATIZAM - refrakcijska anomalija koja nastaje uslijed nepravilne zakrivljenosti rožnice ili očne leće. Paralelne zrake svjetlosti koje prolaze kroz rožnicu ne sijeku se u jednoj točki, već u vidu crte, kruga ili elipse. Posljedica toga je nejasan vid. Korigira se cilindričnim lećama.

PRESBYOPIA - staračka dalekovidnost, javlja se poslije četrdesete godine života kao fiziološka pojava uslijed slabljenja akomodacije. Očna leća gubi elastičnost i ne može prilagođavati svoj oblik pri akomodaciji, te se točka jasnog vida odmiče od oka.

Ukoliko želite dogovoriti svoj termin pošaljite nam mail na info@salusoptika.hr ili nas nazovite na tel: 01/55 30 687

04.05.2016. 10:17:00
Novi komentar
nužno
nužno