« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ženski ukus

Kontracepcijske pilule utječu na ženski izbor muškarca

Mačo muškarci više nisu najpopularniji među ljepšim spolom. Primat su preuzeli oni nježniji i pažljiviji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

kontracepcijska pilula

,

kontracepcija

,

muškarci i žene

,

mačo muškarac

,

plodni dani

Najnovije istraživanje pokazalo je kako pilule za kontracepciju imaju veliku ulogu o određivanju ženskog ukusa u odabiru muškog partnera.

Svi novi „trendovi", odnosno popularnost nježnijih muškaraca, a padanje omiljenosti mačo muškaraca posljedica su upotrebe ovih pilula.

Bar tako navodi studija istraživača Alexandre Alvergne i Virpi Lummaae koju su objavili u znanstvenom mjesečniku Trends in Ecology and Evolution.

Kako prenosi DailyMail, pored poznatih korisnih učinaka pilula, nisu se dovoljno proučili oni neželjeni. Posljedice za žene i društvo općenito mogu biti brojne, ali još uvijek ih je teško predvidjeti.

Prijašnja istraživanja su pokazala da tijekom plodnih dana žene preferiraju muževnije muškarci, no otkad je pilula ušla u upotrebu, stvari su se promijenile.

Zaključak je i da pilula ima veliki utjecaj na ukus žene prilikom odabira muškarca. Ipak, potrebne su daljnje studije da bi se s većom sigurnošću moglo ustvrditi ima li kontracepcija zaista toliko veliku ulogu u društvenim promjenama.

08.10.2009. 20:07:58
Novi komentar
nužno
nužno