« Svijet
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
ŠTETA :)

Kongres izglasao opoziv Trumpa, ali...

Postupak će se nastaviti idući mjesec suđenjem u Senatu gdje većinu imaju republikanci pa nije vjerojatno da će Trump na kraju biti opozvan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

opoziv

,

impeachment

Povijesno glasovanje provedeno je nakon cjelodnevne rasprave u kojoj su demokrati predsjednika nazvali prijetnjom američkoj demokraciji, a republikanci postupak partijskim pučem, ističući da je Poncije Pilat osigurao Isusu više prava nego zastupnički dom predsjedniku.

Zastupnički dom u kojem većinu imaju demokrati je s 230 glasova za i 197 protiv izglasao prvu točku optužbe koja se odnosi na zloporabu položaja zbog zahtjeva Ukrajini da 'iskopa' prljavštinu o njegovom političkom suparniku Joeu Bidenu uvjetovanjem vojne pomoći. Za optužbu o ometanju istrage Kongresa glasovalo je 229 zastupnika a 198 ih je bilo protiv.

Nakon što je zastupnički dom potvrdio te optužbe postupak će se nastaviti idući mjesec suđenjem u Senatu gdje većinu imaju republikanci pa nije vjerojatno da će Trump na kraju biti opozvan. Za opoziv predsjednika potrebna je dvotrećinska većina u Senatu koji broji sto članova.

19.12.2019. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno