« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Latvija

Kondukteri u autobusu pištoljem za omamljivanje nasrnuli na putnika

Nadamo se da ZET neće preuzeti njihove ideje

(web.orange.co.uk)
Više o

ZET

,

autobus

,

pištolj za omamljivanje

,

kondukteri

Policija u Latviji istražuje tvrdnje da su kondukteri u autobusu napali putnika pištoljem za omamljivanje jer nije imao voznu kartu.

Arthur Liepins, 22, kaže da su ga četiri konduktera stjerali u kut u autobusu u gradu Riga.

Navodno su zahtijevali od njega da pokaže voznu kartu i upozorili ga da bi mogao „slučajno pasti na pod" ukoliko neće surađivati.

Jedan od inspektora „spržio" ga je sa pištoljem za omamljivanje od 1000 volti kada je pokušao pobjeći.

"Priznajem trebao sam imati kartu uz sebe kada sam ušao u autobus, ali upotreba pištolja za omamljivanje je bila čisto pretjerivanje. Ti ljudi su čiste sirovine" - žali se g.Liepins.

Ponašali su se vrlo prijeteće i prije nego su upotrijebili pištolj. Čak ni policajci kad hapse ljude ne ispaljuju iz tih pištolja kod god im se sprdne." - rekao je.

Autobusna kompanija negira upotrebu pištolja za omamljivanje i štiti svoje konduktere, međutim policija je svejedno pokrenula istragu.

"Dok policajci imaju pravo na korištenje sile, kondukteri zasigurno nemaju to pravo" - izjavio je glasnogovornik policije.

Čitajući ovo, nadamo se da naši dragi kondukteri, kondori i slični, nemaju sličnih ideja, jer bi se onda i unutrašnjost javnog prijevoza pretvorila u divlji zapad, iako sa onoliko noćnih pijanica već i podsjeća na kaubojski saloon.

15.10.2009. 17:24:38
Novi komentar
nužno
nužno