« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
EDUKACIJA

Kondomi sa slikama ugroženih životinja

Centar za biološku raznolikost već je distribuirao više od 350.000 prezervativa sa slikama životinja koje izumiru

Kondomi
Kondomi (Greenmuze)
Više o

ugrožene životinje

,

Prijatelji životinja

,

kondomi

Američka udruga za zaštitu prirode će 31. prosinca podijeliti 50.000 prezervativa sa slikama životinja kojima prijeti istrebljenje, u nastojanju da potaknu javnost na razmišljanje o poražavajućem učinku sve većeg broja stanovnika našeg planeta na okoliš.

Više do 600 volontera iz Centra za biološku raznolikost diljem SAD-a distribuirat će neobične prezervative na Staru godinu kada je njihova uporaba, prema podacima kojima raspolaže ekološka organizacija, najveća. U priopćenju stoji da se stanovništvo Zemlje gotovo udvostučilo od 1970. te da će uskoro na našemu planetu živjeti gotovo sedam milijarda stanovnika.

"Povećanje broja stanovnika i masovni konzumerizam koji ga prati, iscrpljuje ograničene prirodne izvore na Zemlji, djelujući sve više na biljne i životinjske vrste, od kojih su mnoge na rubu istrebljenja", stoji u priopćenju organizacije. Centar za biološku raznolikost već je distribuirao više od 350.000 prezervativa na kojima su slike životinjskih vrsta koje su bile osobito ugrožene tijekom 2010.(hina/metro-portal)

30.12.2010. 12:29:50
Novi komentar
nužno
nužno