« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
svačije je pravo živjeti

Koncert za Luku Ritza

Tisuće mladih i starih došlo je na Trg bana Jelačića odati počast nevinoj žrtvi nasilja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Gatuzo

,

Luka Ritz

,

Psihomodo Pop

,

ubojstvo Luke Ritza

,

koncert za Luku Ritza

,

Adastra

,

Jerko Marić

Koncert je započeo čitanjem pisma Luke Ritza njegovoj majci, koje je Suzana Ritz pročitala sama, poručivši da je potrebno puno ljubavi, tolerancije i pažnje posvetiti mladima. Pozvala je i socijalne službe da počnu raditi svoj posao, jer se mladima treba direktno obraćati.

Line-up bandova odražavao je ukus tragično preminulog Ritza, pa su nastupili Adastra, Gatuzo, Majke i Psihomodo pop, a njegov bend Shangri-La izveo je pjesmu od Pipsa, „Poštar lakog sna".

Jedan od Lukinih prijatelja Jura, također član benda, rekao je da osjeća i tugu i ponos, jer bi njegov pokojni prijatelj sigurno uživao u mogućnosti da svira s bendovima o kojima su maštali na svojim probama.

Duše nevinih žrtava iz naših mračnih stanova, ulica, parkova i grobova viču: „Zaustavite nasilje", poruka je plakata koji su napravili učenici grafičke škole koju je pohađao tragično preminuli Luka Ritz.

Koncert je organizirao grad na inicijativu Jerka Marića, pjevača Adastre, a pojavio se i priličan broj poznatih koji su došli podržati ideju - nezaobilazni Bandić, novi ravnatelj policije Vladimir Faber, Franjo Arapović, Milanka Opačić, Igor Dragovan, psihologinja Gordana Buljan Flander i drugi. (metro-portal)

08.11.2008. 15:39:32

Vezana galerija
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mihaela
    01.11.2013. 15:21
    luka volim te najviše na svijetu i da htjela sam ti reči da mi je žao zbog onog što se desilo ja sam kriva da sam barem rekla da neidem iz kuče nikud a eto morala sam pa sam dobila i ja batine ali nemojmo o toj temi nikada
  2. avatar
    mihaela
    01.11.2013. 15:23
    prekul snimka nemogu da vjerujem
Novi komentar
nužno
nužno