« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Koncert balkanske glazbe: Alice in WonderBand

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su umjetnici izvođači koji su već 25 godine partneri, kako na sceni, tako i u životu

Alice in WonderBand
Alice in WonderBand (Arhiva)
Više o

koncert

,

klub Močvara

,

Alice in WonderBand

ALICE IN WONDERBAND (Srbija)
Web: Facebook

Vrelo zvuka ima čast da po prvi put u Močvari ugosti koncert Alice In WonderBand, srpskog dua koji na sjajan način spaja tradicijsku glazbu s dramskom, odnosno izvedbenom umjetnošću. Naime, Alice In WonderBand kulturnu baštinu Balkana prezentiraju na neposredan i neuobičajeni način - tradicijsku glazbu predstaljaju u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj tjelesnih perkusija i pjevanja. Izvode pjesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske i Mađarske.

Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su umjetnici izvođači koji su već 25 godine partneri, kako na sceni, tako i u životu. Njihov projekt Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitavu regiju. Jedini su u ovom dijelu Europe koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umjetnosti - spojem muzike, kazališta, plesa i akrobatike kroz posebnu vještinu tjelesnih perkusija. Njihova radoznalost ih stalno vodi u nove, uvijek drugačije, projekte, od muzike ka kazalištu, edukaciji i natrag. Priča se da će ove godine izdati svoj prvi album.

"Alice in WonderBand koriste tijela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plijene, gotovo alkemijskim postupkom, poznato tradicijsko, pretvaraju u novo. Cijelo vrijeme drže pažnju publike i stvaraju događaj za dugo pamćenje. Repertoar koji izvode, pjesme Balkana i šireg okruženja su mahom poznate širem krugu slušatelja, ali način izvođenja, interpretacija i energija su jedinstveni", rekao je o nastupu Alice in WnderBand Dušan Darijević, srpski novinar i autor muzičkog festivala Karusel u Čačku.

11.02.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno