« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
8 GODINA ZA 3,5 KILOMETRA

Konačno otvorena riječka cesta D-404

Nakon višegodišnjih najava i otkazivanja otvaranja, danas u Rijeci napokon otvorena vitalna gradska prometnica

Riječka cesta D-404
Riječka cesta D-404 (www.korzo.net)
Više o

Rijeka

,

Jadranka Kosor

,

Zlatko Komadina

,

Vojko Obersnel

,

D-404

Nakon 8 godina gradnje i uloženih 640 milijuna kuna, danas je napokon otvorena 3 i pol kilometra duga riječka cesta D-404. Prometnica, čije je brojne najave i otkazivanja otvaranja svih ovih godina teško prebrojati, od vitalne je važnosti za grad Rijeku čiji bi gradski promet trebala znatno rasteretiti.

Svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednica Vlade Jadranka Kosor u pratnji ministara Božidara Kalmete i Branka Bačića, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te drugi državni dužnosnici.

Premijerka Kosor pohvalila se "izuzetnim ulaganjima u Rijeku" naglasivši kako se na razini svih projekata radi o investicijama od 4 i pol milijarde kuna.

Riječki gradonačelnik kazao je da mu je drago što je cesta otvorena, ali da mu više prevladava ogorčenje i pitanje zašto su radovi trajali od 2003. Dodao je da još nije realiziran spoj te ceste s kontejnerskim terminalom i da će građani još barem godinu trpjeti gužve i kamione u središtu grada.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je izgradnja D 404 dokaz da se svi kapitalni projekti na kraju ipak završe te da tu cestu smatra ishodištem prema Dalmaciji, koja bi se u sljedeće dvije godine, preko Žute Lokve, trebala povezati s Rijekom.

Cesta je otvorena za građane u 11.50 koji su je već i počeli koristiti.

30.05.2011. 13:22:31
Novi komentar
nužno
nužno