« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
IZLOŽBE

Kompozicija i kompozicijski dijagrami u arhitekturi

Potreba za definiranjem prostora kroz procesne modele, uvjetovana društvenim i tehnološkim promjenama rezultirala je pomakom prema višem stupnju apstrakcije u kreiranju arhitektonske kompozicije 21. stoljeća

Kompozicija i kompozicijski dijagrami u arhitekturi
Kompozicija i kompozicijski dijagrami u arhitekturi (Cekate)
Više o

izložba

,

arhitektura

,

Cekate

,

Ivana Tutek

OTVORENJE IZLOŽBE

Kompozicija i kompozicijski dijagrami u arhitekturi

Ivana Tutek

Četvrtak, 22.11. 2018. u 19 sati

Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb  

Tema izložbe problematizira disciplinu kreiranja arhitektonske kompozicije - prikaz izmjena koje su se odvijale kroz dugi vremenski period: kao odgovor na tradicionalnu ideju reda koja određuje klasičnu interpretaciju prostora, moderna misao predlaže alternativni „novi red" povezan sa relativističkom interpretacijom prostora i vremena /temeljen na prostornoj poziciji kao slobodnijoj premda ne manje preciznoj - mjerljivoj  - vezi među objektima/.

Potreba za definiranjem prostora kroz procesne modele, uvjetovana društvenim i tehnološkim promjenama rezultirala je pomakom prema višem stupnju apstrakcije u kreiranju arhitektonske kompozicije 21. stoljeća.

Kompozicijski dijagrami kao modeli višeg stupnja apstrakcije koji prihvaćaju prostorno-vremensku dinamiku postaju idealni za procesne kompozicijske sustave oblikovanja karakteristične za suvremenu arhitekturu.

Izložbu će otvoriti arhitekt Kruno Ivanišin / Arhitektonski fakultet/ i likovna umjetnica Kate Ivanišin Kardum.

Izložba ostaje otvorena do 12.12. 2018.

V. pred. dr. sc. Ivana Tutek d.i.a. (Dubrovnik, 1969.) diplomirala je (2002.) i doktorirala (2015.) na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i zaposlena od 2003. godine na Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje. Sudjeluje u nastavi na Agronomskom fakultetu, kolegij Crtanje (od 2013.-2016. god.), i na Šumarskom fakultetu, kolegij Kultura vizualne misli (od 2008. god.). Autorski surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama zaštite prostora.


21.11.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno