« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 11 dana i 12 sati
SAVJETI

Koliko dugo traju auto gume?

Osim značajki samoga proizvoda, uvjeti korištenja, brzina, opterećenje i klimatski uvjeti imaju snažan utjecaj na trošenje pneumatika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

auto gume

,

trajanje

Gume su složeni proizvodi, izvana jednostavni, a u sebi sadrže tehnički iznimno bogate komponente i stručnost. S obzirom da predstavljaju jedinstvenu dodirnu točku između vozila i ceste, ne veću od ljudske šake, gume se moraju suočavati s raznim izazovima poput nesavršenosti ceste, skretanja u zavojima, kočenja i ubrzavanja.

Ovaj se proizvod mora odupirati ekstremnim silama dok vas sigurno prevozi, a od vas mu treba tek minimalna količina pažnje kako bi očuvao performanse. Premda su komponente gume napravljene od dugovječnih materijala, gume imaju svoj vijek trajanja koji ovisi o više čimbenika.

Osim značajki samoga proizvoda, uvjeti korištenja, brzina, opterećenje i klimatski uvjeti imaju snažan utjecaj na trošenje pneumatika. Unatoč tome, razina tlaka u gumi prilikom montaže na vozilo te uvjeti skladištenja kod trgovca gume dok se čeka na promjenu ljetnih u zimske gume ili obratno igraju važnu ulogu u očuvanju gume.

Ukratko, uvjeti korištenja i održavanja imaju najveći utjecaj na trošenje gume, no Michelin i dalje izričito preporučuje da gume nabavljate kod pouzdanog i profesionalnog trgovca.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

06.09.2019. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno