« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Koliko bi se trebali tuširati?

Normalna, zdrava koža sadrži sloj 'dobrih' bakterija i mikroorganizama, pa b trebali paziti na njih

Znate li detalje?
Znate li detalje? (Arhiva)
Više o

tuširanje

,

dužina tuširanja

Tuširanje je jedno od onih stvari o kojima ne razmišljamo previše - uđemo u tuš kabinu, pustimo vodu i opuštamo se... i peremo pritom, naravno. No, kako se trebamo 

Pranje i ribanje uklanja ih, pogotovo ako je voda vruća i ako tuširanje dugo traje, piše Harvard Health. Za početak, koža može postai suha i nadražena, štoviše svrbjeti do ludila.

Uz to, suha koža je podložnija propuštanju bakterijama i alergenima da probiju zaštitni sloj, što automatski znači da će postati sklonija alergijskim reakcijama i infekcijama.

>> Tuširanjem protiv stresa >>

Našem imunološkom sustavu potrebna je određena količina stimulacije normalnim mikroorganizmima, prljavštinom i drugom izloženošću okoline kako bi stvorio zaštitna antitijela i "imunološko pamćenje". To je jedan od razloga zašto neki pedijatri i dermatolozi ne preporučuju dnevne kupke za djecu

"Antibakterijski sapuni zapravo mogu ubiti normalne bakterije", kaže Harvard Health. "Time se narušava ravnoteža mikroorganizama na koži i potiče se pojava manje 'prijateljskih' organizama koji su otporniji na antibiotike.", navode.

>> Svakodnevno tuširanje je loše za kožu >>

Duže tuširanje također nije preporučljivo, stručnjaci preporučuju da ono traje 5 minuta ili manje.

Uglavnom, nemote to raditi previše često, vjerovali ili ne...

30.09.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.09.2021. 19:43
    dosta je 5 minuta
Novi komentar
nužno
nužno