« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
EH, DA ...

Kolege koje nitko ne voli na poslu

Vjerojatno nema tvrtke koja nema barem jedan od ova četiri tipa likova koje bi ostali kolege najradije zadavili ... provjerite niste li i vi među njima

Napasni kolege uvijek su izazov
Napasni kolege uvijek su izazov (Arhiva)
Više o

posao

,

karakter

,

kolege s posla

,

profesionalnost

Kolege na poslu često viđamo više nego obitelj, provodimo s njima dane u uredu i jednostavno moramo naučiti živjeti s njima, ma kakvi oni bili. Problema nema ukoliko spadaju u "normalne" ljude, no što kad to nije slučaj?

Ova četiri tipa kolega definitivno nitko ne voli osim njih samih (i očito šefa ili vlasnika), pa razmislite malo - spadate li i vi možda u takve osobe?

Napasnik - nema sluha za vaše komentare i prijedloge, sve mora biti kako on/a odluči, a uz to je nestrpljiv/a, netolerantan/a i zahtjevan/a ... konflikti su svakodnevna pojava.

Negativac - taj uvijek ima neku suludu ideju zašto nećete uspjeti napraviti ono što predlažete, štoviše, naljutit će se zbog vaših ideja, ali zato nema šanse da od njega dobijete konstruktivnu ideju i pomoć.

Neodlučan - sigurno će uvijek prvo odgovoriti potvrdno, da bi kasnije zeznuo stvar i zaboravio na obećanje koje je dao, nema šanse da donese odluku koju nakon toga neće preispitivati u beskrajnim razgovorima i promijeniti mišljenje pet puta u sat vremena.

Smetalo - nema stvari u koju neće zabiti svoj nos i predložiti "svoj način rješavanja", uz to stalno glasno priča na telefon, govori o stvarima koje nikoga ne zanimaju i, jednostavno, nema šanse da ne primjetite kako je lijepo kad ga nema ...

Ako imate takvih likova u svom radnom okruženju, jedino što vam možemo preporučiti je da ih pokušate ignorirati i posvetiti se svom poslu. A u slučaju da vam neke od ovih stvari zvuče poznato ... možda je to razlog što vas ignoriraju drugi!

24.10.2016. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno