« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Koju glazbu treba slušati na poslu

Iako je najjednostavnije upaliti radio i pustiti ga da svira, dobrim odabirom glazbe možete napraviti prava mala čuda na poslu

Za deadline je najbolja pop glazba
Za deadline je najbolja pop glazba (Shutterstock)
Više o

glazba

,

posao

,

klasična glazba

,

pop glazba

,

glazba za posao

Glazba ima velik utjecaj na naše raspoloženje, svi mi imamo neke svoje omiljene pjesme koje puštamo kad smo veseli ili tužni, a istraživanje britanske tvrtke Mindlab pokazalo je da je možemo koristiti i kao poticaj za bolji rad.

Name, u slučaju da unosite podatke ili imate krajnji rok koji morate ispuniti, najbolje je pustiti pop glazbu u pozadini, dok poslovi koji uključuju brojeve i moraju biti vrlo točno i precizno napravljeni idu čak 12 posto bolje uz klasičnu glazbu.

>> Što glazba koju slušate govori o vama >>

Unos podataka uz slušanje pop pjesama ide nevjerojatnih 58 posto brže nego kad ne slušate glazbu, dok je za one koji se moraju mučiti s rješavanjem zadataka najveća točnost zagarantirana ako uz to puste neku ambijentalnu glazbu.

>> Zašto nam glazba podiže raspoloženje >>

Plesna glazba najbolja je pozadina kreativcima kad moraju rješavati probleme, jer se uz nju sjajno apstraktno razmišlja, a ako vam treba navala dopamina, hormona sreće, uključite shuffle kako bi razbili poznati raspored pjesama. 

>> Glazba poboljšava jezične sposobnosti >>

Naravno, kad se trebate nabrijati pred neki sastanak ili prezentaciju, neka zagrmi neki rock klasik ...

27.01.2015. 15:52:00
Novi komentar
nužno
nužno