objavljeno 27.01.2015. 15:52:00
SAVJETI

Koju glazbu treba slušati na poslu

Iako je najjednostavnije upaliti radio i pustiti ga da svira, dobrim odabirom glazbe možete napraviti prava mala čuda na poslu

Za deadline je najbolja pop glazba
Za deadline je najbolja pop glazba (Shutterstock)

Glazba ima velik utjecaj na naše raspoloženje, svi mi imamo neke svoje omiljene pjesme koje puštamo kad smo veseli ili tužni, a istraživanje britanske tvrtke Mindlab pokazalo je da je možemo koristiti i kao poticaj za bolji rad.

Name, u slučaju da unosite podatke ili imate krajnji rok koji morate ispuniti, najbolje je pustiti pop glazbu u pozadini, dok poslovi koji uključuju brojeve i moraju biti vrlo točno i precizno napravljeni idu čak 12 posto bolje uz klasičnu glazbu.

>> Što glazba koju slušate govori o vama >>

Unos podataka uz slušanje pop pjesama ide nevjerojatnih 58 posto brže nego kad ne slušate glazbu, dok je za one koji se moraju mučiti s rješavanjem zadataka najveća točnost zagarantirana ako uz to puste neku ambijentalnu glazbu.

>> Zašto nam glazba podiže raspoloženje >>

Plesna glazba najbolja je pozadina kreativcima kad moraju rješavati probleme, jer se uz nju sjajno apstraktno razmišlja, a ako vam treba navala dopamina, hormona sreće, uključite shuffle kako bi razbili poznati raspored pjesama. 

>> Glazba poboljšava jezične sposobnosti >>

Naravno, kad se trebate nabrijati pred neki sastanak ili prezentaciju, neka zagrmi neki rock klasik ...

27.01.2015. 15:52:00
http://m.metro-portal.hr/koju-glazbu-treba-slusati-na-poslu/89814/