« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
ZAPAMTITE!

Koje ulje ide uz što?

Važno je znati na kojoj temperaturi se može zagrijavati kako se ne bi izgubio okus ulja

Na salatama je mrak...
Na salatama je mrak... (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

kokosovo ulje

,

biljno ulje

Koje ulje koristiti ovisi o tome što se kuha, to bi bilo najjednostavnije rečeno. Naravno, svatko od nas ima neka ulja koja voli najviše, no svejedno ne bi trebali biti uporni i raditi nešto što vam ne paše...

Tako da, bilo bi najbolje zapamtiti koje ulje ide uz što najbolje... pa onda tako i raditi.

Biljna ulja - općenito za duboko prženje najbolje je koristiti i suncokretovo ulje jer se može zagrijavati na vrlo visokoj temperaturi, a može se i više puta koristiti.

Kokosovo ulje - za jela Indijske i Azijske kuhinje koriste se kokosovo ulje, ulje od senfa i ghee maslac. Za duboko prženje bolje je ulje uljane repice i kikirikija.

Maslinovo ulje - maslinovo ulje, savjetuju stručnjaci, koristi se za jela mediteranske kuhinje. I to ekstradjevičansko ulje koje se ne bi smjelo zagrijavati na više od 180 stupnjeva , a može i rafinirano koje se može zagrijavati na većoj temperaturi.

25.06.2022. 15:02:00
Novi komentar
nužno
nužno