« Život
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
ZAPAMTITE!

Koje su to godine najbolje za vezu?

Formula uspješne ljubavne veze zvuči poprilično jednostavno - što je manja razlika u godinama, to je veća šansa za uspjeh

Najbolja je - minimalna razlika
Najbolja je - minimalna razlika (Arhiva)
Više o

veza

,

razlika u godinama

Prava ljubav ne poznaje godine, izreka je koju smo čuli tisuću puta, naročito kad se radi o parovima koji imaju priličnu razliku u godinama, no izgleda da znanost ne potkrepljuje tu tvrdnju.

Studija provedena na sveučilištu Emory u Atlanti pokazala je da razlika u godinama između partnera ima velik utjecaj na uspjeh veze, piše Good Housekeeping.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo 3.000 parova, znanstvenici su otkrili da parovi s razlikom u dobi od pet godina imaju 18 posto veću šansu za prekid od parova koji su vršnjaci.

Taj postotak skače na 39 posto kod parova s razlikom u dobi od 10 godina te na nevjerojatnih 95 posto u slučajevima gdje se radi o razlici od 20 godina.

Izgleda da su rezultati samo potvrdili već uvriježeno mišljenje u narodu, a formula uspješne ljubavne veze zvuči poprilično jednostavno - što je manja razlika u godinama, to je veća šansa za uspjeh.

A pitate li se koja je idealna razlika, znanstvenici kažu da najviše šanse za uspješnu vezu imaju parovi u kojima je jedna osoba od druge starija tek godinu dana.

Ipak, bilo je i bit će parova koji dokazuju suprotno, no izgleda da se definitivno radi o iznimkama koje će samo potvrditi pravilo....

12.05.2019. 21:44:00
Novi komentar
nužno
nužno