« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NOVE MOGUĆNOSTI

Koja su zanimanja budućnosti?

Pilot svemirskog broda može zvučati kao zanimanje iz nekog romana znanstvene fantastike, no za samo 20 godina moglo bi postati regularna profesija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

budućnost

,

zanimanja

To je jedan od zaključaka studije koju je provela britanska vlada o poslovima budućnosti, a koja također sugerira kako će ljudi biti zaposleni u izrađivanju dijelova ljudskog tijela. Istraživanje  navodi 20 poslova koji bi mogli postati uobičajeni do 2030., što uključuje i tzv. "vertikalne farmere" koji će uzgajati hranu u za to posebno prilagođenim neboderima. Studija dodaje kako će kirurgija doći do stupnja kada će biti sposobna osigurati ljudima dodatne kapacitete memorije.

Istraživanje je za britansku vladu provela kompanija Fast Future, koja je pokušala odrediti listu poslova koji trenutno ne postoje te koji bi u budućnosti mogli postati traženi.

Potencijalni poslovi budućnosti uključivat će stručnjake koji će uzgajati genetski manipulirane usjeve i stoku, specijaliste za klimatske promjene te osobne savjetnike koji će pomagati pojedincima da uspostave vlastiti brend na stranicama socijalnog umrežavanja. Osim toga, predviđa se da će policija u svoj opis posla dodati i praćenje manipulacije vremenom, dok će menadžeri za elektroničke podatke pomagati ljudima koji ne žele da ih se pronađe putem interneta.

17.01.2010. 19:27:41
Novi komentar
nužno
nužno