« Žene
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
OPA :)

Koja je vaša vrsta braka??

Među raznim podacima koje je istraživala, otkrila je i da čak 65% udanih žena te 85% muževa žali što su se oženili za svog partnera te da bi se upustili u nevjeru

Brak može biti zeznuta stvar :)
Brak može biti zeznuta stvar :) (Shutterstock)
Više o

brak

,

tip braka

Romantične komedije i chick lit knjige navode žene vjerovati kako je brak Sveti gral odnosa. No, čini se kako je danas ostvariti „živjeli su zauvijek sretno" teže nego ikada.

Autorica knjiga o dobrim bračnim odnosima Pamela Haag ističe kako se u moderno vrijeme isprofiliralo pet vrsta modernog braka koje na okupu najčešće drže djeca i/ili financije, a ne ljubav.

Među raznim podacima koje je istraživala, otkrila je i da čak 65%  udanih žena te 85% muževa žali što su  se oženili za svog partnera te da bi se upustili u nevjeru ako bi bili sigurni da neće biti otkriveni.

U današnje vrijeme pune je lakše stupiti s nekim u kontakt, obaviti udvaranje preko Facebooka te se prebrzo dolazi do ozbiljnih koraka u vezama poput intimnih odnosa, zajedničkog života te braka. Također, na svim tim društvenim mrežama puno je lakše stupiti u kontakt s nekim zanimljivijim od svog bračnog partnera pa su i prijevare koje ispočetka izgledaju kao prijateljsko chatanje, lajkanje i komentiranje lakše ostvarive nego ranije.

Ključ dobrog odnosa je i malo strpljenja prije nego krenemo u ozbiljnije odnose s nekim koga smo upoznali.

Autorica ističe i kako su djeca danas postala centar svakog braka što ne može povoljno utjecati na odnos bračnih partnera. Sjetite se samo koliko često vozite svoju djecu na razne aktivnosti, koliko radite s njima na školskom programu i njihovom društvenom životu. Sad usporedite to s tim koliko radite na svom odnosu s bračnim partnerom. Poražavajuće, zar ne?

Možda će suočavanje sa slikom kako zaista izgleda vaš brak biti dovoljan motiv da poradite na onome što je nekad zbilja zvučalo kao "živjeli su sretno do kraja života".

5 modernih brakova

1. Polusretan brak

Vrsta braka u kojem ste pola vremena sretni svojim stabilnim odnosom i onim što imate, a drugu polovicu mislite; „Što je meni ovo trebalo?".

2. Brak roditelja

Djeca su vam centar odnosa. S partnerom najviše razgovarate o djeci. Tko će ih gdje odvesti, tko će skuhati i kako ćete ih spremiti u krevet. Danas kao da više nemamo vremena ni za što osim djecu.

3. Supruga tegleći konj

Situacija u kojoj je žena hobotnica, a zapravo tegleći konj (smiješna slika, zar ne). Ona radi na poslu kojeg mrzi, brine se o kućanstvu, djeci i svemu, a suprug je slobodni mason, pardon muzičar.

4. Sindrom Ed McMahon

Brak nazvan prema glumcu iz 80-tih koji je na sve odgovarao: „Vi ste u pravu, gospodine." Jedan partner (najčešće supruga) povinuje se svemu što drugi partner želi kako bi održala sliku koliko-toliko stabilnog braka i mira u njemu.

5. Poluoženjeni

To je ono neugodno razdoblje između braka i razvoda u kojem si partneri ne mogu priuštiti razvod zbog financija ili nekih drugih razloga.

13.07.2015. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno