« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
NAJAVE

Kočani orkestar napokon u Boogaloou

Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama

Kočani orkestar
Kočani orkestar (Arhiva)
Više o

kočani orkestar

,

Boogaloo

U subotu 18.01.2020. će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje će nastupiti kao gošće Kočani Orkestra tj plesati dok oni sviraju i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta.

Kočani orkestar je internacionalna koncertna atrakcija i jedan je od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.

Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama.

Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice u njihovim originalnim verzijama.

Vrata Boogalooa će se otvoriti u 21 sat, a Kočani Orkestar će se popeti na pozornicu u 22:00. Nakon konceta će se nastaviti party pod nazivom Balkan Fiesta na kojem će se vrtiti popularna etno i brass glazba od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri pojaviti i plesačice u pratnji Kočani Orkestra.

Cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji i 80 kn na ulazu. Ulaz samo na Balkan Fiesta after party će iznositi 20 kn i moći će se kupiti samo na ulazu u klub. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na Balkan Fiesta after partyju.

Ulaznice: Boogaloo Club Caffe Bar (pon - pet 10:00 - 15:00) - Ulica grada Vukovara 68 (ulaz iz Ivana Lučića), Dirty Old Shop - Tratinska 18 , Rockmark - Berislavićeva 13, Kloto - Masarykova 14, Entrio sustav - www.enrtio.hr, Eventim sustav - www.eventim.hr.

07.01.2020. 17:13:00
Novi komentar
nužno
nužno