« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
3. 2. 2009.

Knjiga dana: Veljko Barbieri: 100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata

Fotografija vijesti
Više o

knjiga dana

,

Veljko Barbieri

,

100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata

I u svojoj novoj knjizi Veljko Barbieri nastavlja uspješno smještati kulinarsku građu u odgovarajući povijesno-kulturni kontekst, koristeći povijesna i kulinarska istraživanja, osobna kulinarska sjećanja i kulinarska iskustva, ali i literarnu maštu.

«Što su mitovi stariji, čine nam se maštovitijima, baš kao i neka legendarna jela čiji se dragocjeni recept čuva stoljećima pa sjaje posebnom aurom, okusima i mirisima nadnaravnog», kaže Veljko Barbieri u svojoj novoj u kojoj nastavlja na svoj jedinstveni način pripovijedati veliku gastronomsku priču ovog planeta kroz kulinarska i hedonistička ljudska nagnuća kroz legendarne recepte prožete povijesnim pripovijetkama.

Brojni su se mitovi, ponekad kao okosnicom, ponekad kao usputnim dijelom, koristili upravo kulinarskim i hedonističkim ljudskim nagnućima, s jasnom namjerom da nas povežu s božanskim i nadnaravnim. Veljko Barbieri ne prepričava samo te mitove nego donosi i recepte jela koja su nekad jeli besmrtnici i junaci, ali koja žive i danas.

Izdavač: Profil International

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
03.02.2009. 11:54:16
Novi komentar
nužno
nužno